Main Content

NBA: Sterling neuspel s odvolaním, súd potvrdil predaj Clippers Ballmerovi

štvrtok, 14. august 2014 10:05 | Autor: TASR

Los Angeles 14. augusta (TASR) - Kalifornský súd zamietol odvolanie majiteľa Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga voči predaju klubu zámorskej basketbalovej NBA za dva miliardy dolárov. Odvolací súd vydal uznesenie, v ktorom vysvetlil, že nemôže blokovať odpredaj klubu inej osobe, keď je už celá transakcia skompletizovaná. Informovala o tom agentúra AP.

Sterlingova manželka Shelly Sterlingová ako menšinová vlastníčka sa dohodla na obchode s bývalým šéfom exekutívy softvérového gigantu Microsoft Stevom Ballmerom, ktorý súhlasil s kúpnou cenou dve miliardy dolárov. Proti však bol Sterling a obrátil sa na súd, ktorý ale jeho odvolanie zavrhol. "Predaj klubu do rúk Stevena Ballmera sa už uzavrel," potvrdil súd. Podľa troch sudcov, ak by aj transakcia nebola dokončená, bývalý majiteľ nepredložil dostatok dôkazov, že bol poškodený a že má byť predaj zastavený.

Vedenie NBA v máji suspendovalo vlastníka kalifornského tímu Sterlinga za jeho rasistické výroky na adresu afro-amerických hráčov a nariadilo odpredaj klubu inej osobe. "Je na čase, aby Donald priznal, že hra sa skončila," dodal Pierce O'Donnell, právny zástupca Shelly Sterlingovej.