Main Content

Arbitrážny súd potvrdil Suarezov trest, umožnil mu trénovať

štvrtok, 14. august 2014 16:05 | Autor: TASR

Arbitrážny súd potvrdil Suarezov trest, umožnil mu trénovať
Arbitrážny súd potvrdil Suarezov trest, umožnil mu trénovať | zdroj: © TASR

Lausanne 14. augusta (TASR) - Medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) vo štvrtok potvrdil štvormesačný trest pre uruguajského futbalového útočníka Luisa Suareza.

Ten sa odvolal proti suspendácii za uhryznutie do ramena talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho počas MS v Brazílii. Súd mu aspoň umožnil trénovať v jeho novom klube FC Barcelona, informovala agentúra AP.

Dvadsaťsedemročný útočník dostal za tretie uhryznutie počas zápasu v kariére trest zákazu činnosti na štyri mesiace. Za incident sa ospravedlnil, ale aj tak sa nevyhol finančnej pokute vo výške 100.000 švajčiarskych frankov. CAS svoj verdikt zdôvodnil tým, že trest pre Suareza je "primeraný priestupku, ktorého sa dopustil".

Suarez, Uruguajský futbalový zväz i jeho nový zamestnávateľ FC Barcelona s odvolaním sa voči dĺžke dištancu neuspeli, súd ale kanonierovi povolil počas trvania trestu trénovať so spoluhráčmi v katalánskom veľkoklube. Suspendácia na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou je podľa CAS "príliš tvrdá", mala by pre hráča následky aj po vypršaní trestu a tak sa Suarez bude môcť zapojiť do tréningového procesu i do reklamných a propagačných akcií.

"Barca" odohrá prvý ligový duel novej sezóny 24. augusta. Suarez nemôže v jej drese nastúpiť do 26. októbra. Uruguaj sa bude musieť bez neho zaobísť v najbližších ôsmich súťažných zápasoch.