Main Content

Bilancujeme: Na Záhorí sa o Európe zatiaľ nebavia

piatok, 28. január 2011 09:59 | Autor: Matej Dedinský

Bilancujeme: Na Záhorí sa o Európe zatiaľ nebavia
Bilancujeme: Na Záhorí sa o Európe zatiaľ nebavia | zdroj: Matej Dedinský, foto zdroj FK Senica & SITA

Senica vstúpila vlani na corgoňligovú mapu plná odvážnych ambícií, dnes ich začína aj reálne napĺňať. Dôkazom je lichotivá druhá priečka. Priebežné vysoké umiestnenie sme hodnotili so záložníkom Filipom Lukšíkom. Ten patrí k jedným z najstabilnejších článkov Grigovho tímu.

Záhoráci už druhým rokom mútia vody najvyššej súťaže. V uplynulej sezóne boli nováčikovskou šťukou, dnes sú jesenným vicemajstrom. „Dobrými výsledkami sme sa prezentovali už od prvého zápasu a podarilo sa nám získať dostatok bodov. Škoda série troch domácich stretnutí so Zlatými Moravcami (0:1), s Trnavou (1:2) a s Prešovom (1:1). Z nich sme vybojovali len jediný bod, pričom o plný bodový zisk nás Trnava a Prešov pripravili  v záverečných minútach. Sme však radi, že zimujeme druhí.,“ hovorí záložník Filip Lukšík.

 Jesenný polčas mal na Záhorí okrem úspešných okamihov aj menej vydarené. Grigovcov nepokorili favoriti zo Žiliny a Slovana, príliš skoro však skončili v Slovenskom pohári. „Žiaľ, nepodarilo sa nám v ňom uspieť, vypadli sme hneď po prvom zápase. Myslím, že práve toto je naše najväčšie sklamanie z jesene. Na Žilinu a Slovan sa snažia vyhecovať všetky mužstvá, preto to majú ťažké v každom zápase. Podarilo sa nám ich doma poraziť. Vždy k tomu pomohla pekná divácka kulisa, na belasých bolo takmer vypredané,“ spomína stredopoliar zo Záhoria.

 Senický klub zaknihoval v jeseni deväť víťazstiev, štyri remízy a päť prehier. Súperom vsietil dvadsaťdva gólov a inkasoval devätnásťkrát. „V kabíne vládla po dobrom vstupe do sezóny priaznivá atmosféra, tá sa preniesla aj do vysokého umiestnenia v tabuľke.  Tréneri vedia hráčov dobre pripraviť. Nabádajú nás, aby sme nepôsobili ustráchane. Dôležité je nebáť sa a za každých okolností držať loptu pod kontrolou. Po jej strate je potrebné čo najrýchlejšie sa sformovať a následne si plniť defenzívne povinnosti,“ ozrejmuje červeno-modrý záložník, ktorý v týchto dňoch zarezáva so svojimi spoluhráčmi v prípravnej fáze: „Máme väčší počet tréningov. Začali sme hrať prípravné zápasy. Čoskoro cestujeme na sústredenie do Turecka, kde by nás malo čakať teplejšie počasie a kvalitný trávnik. Tréneri sa snažia využiť možnosť tréningu na prírodnej tráve u nás, ale podmienky nie sú také priaznivé.“

 Skúsený futbalista netají z účinkovania senického tímu spokojnosť, pritom v kariére stihol obliecť aj dresy zahraničných klubov. Sigmy Olomouc, Třinca alebo Odry Wodzislaw. „V Česku som toho veľa nenahral. Do duelov som zasiahol párkrát ako striedajúci hráč. Poľsko je zamerané na silovejší futbal. Aj tréningový proces bol sústredený predovšetkým na posilňovanie a výbušnosť. V Senici sa cítim výborne, navyše som tu spoznal fajn ľudí,“ priznáva Filip Lukšík. Jeho tím čaká náročná jar. Ak z doterajšej tabuľkovej pozície neustúpi, európske predkolo by bolo na Záhorí fantastickým úspechom. Predčasné nadšenie sa senický hráč snaží krotiť a vopred poukazuje na tvrdú prácu: „O Európe sa zatiaľ nebavíme. Budeme sa naďalej sústreďovať od zápasu k zápasu. Po jari uvidíme, ako vlastne dopadneme.“