Main Content

Hokej: Trenčín skúša českého útočníka Štěpána Novotného

piatok, 22. august 2014 15:05 | Autor: TASR

Trenčín 22. augusta (TASR) - Hokejový extraligista Dukla Trenčín môže v najbližších dňoch predstaviť ďalšiu zaujímavú posilu. Vedenie klubu povolalo na skúšku českého útočníka Štěpána Novotného, ktorý v minulosti pôsobil v Košiciach či Leve Poprad.

Novotný nastúpil v žltočervenom drese v piatkovom prípravnom stretnutí na ľade prvoligistu z Trnavy. Podľa oficiálneho profilu Dukly na facebooku pracuje vedenie klubu na jeho angažovaní. Dvadsaťtriročný krídelník začínal s hokejom v pražskej Sparte, odkiaľ v roku 2005 odišiel do zámoria. V sezóne 2011/2012 sa vrátil do Európy, kde obliekal dresy Tatranských vlkov v MHL či HC Lev Poprad v KHL. O rok neskôr dohral sezónu v Košiciach a v uplynulom ročníku hrával za Plzeň či Kometu Brno.

Trenčania tak počas letnej prestávky naďalej aktívne dopĺňajú káder. V jej priebehu prišlo z Piešťan útočné duo Tibor Melichárek - Vladimír Nemec, defenzívu doplnili Patrik Husák, Lukáš Kozák, Ondrej Zošiak, Tomáš Bokroš či lotyšský reprezentant Janis Andersons. Brankárskou jednotkou v blížiacej sa sezóne bude ďalšia nová tvár v tíme Branislav Konrád. Niekoľko ďalších hráčov je v súčasnosti pod hradom Matúša Čáka na skúške, vedenie klubu rokuje o zmluve aj s útočníkom Jakubom Gašparovičom či ďalším Čechom Radkom Dlouhým.