Main Content

Analýza 20. kola 1. Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

piatok, 28. január 2011 17:52 | Autor: Sport7 sk

Analýza 20. kola 1. Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 20. kola 1. Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká najvyššia súťaž 1. Bundesliga pokračuje cez víkend kompletným 20. kolom. Už dnes večer nás však čaká predohrávka v podobe súboju Bayeru Leverkusen s Hannoverom. Pripravili sme pre vás analýzu k tomuto stretnutiu a k dvom zápasom najväčších ašpirantov na titul - Bayernu Mníchov a Borrusie Dortmund. Nech sa páči...


PIATOK


Bayer Leverkusen - Hannover 96, 20.30

Domáci tím bude v tomto zápase mierne vo výhode, pretože sa do základnej zostavy vráti hviezda menom Michael Ballack. Do obranných radov sa vráti aj Manuel Friedrich, odkiaľ však vypadol Sami Hyypiä kvôli zraneniu. Stred poľa sa však bude musieť zaobísť bez dvoch hráčov zo základnej zostavy, konkrétne Bendera a Barnettu.

Stred poľa hostí takisto sužujú zranenia. Čo je však zaujímavé, tréner už tretí zápas chce vložiť dôveru do 21-ročnej brankárskej dvojky tímu, Roberta Zielera. Nie je to však až tak  riskantný ťah, Robert totiž reprezentoval Nemecko vo viacerých juniorských výberoch. V útoku nenastali žiadne zmeny, nastúpi pravidelná dvojica Ya Konan a Abdellaoue.

Bayer potrebuje vyhrať, aby udržal krok s vedúcim Dortmundom. Hannover zasa v poslednom zápase moc nepresvedčil. Preto očakávame výhru Bayeru.

  • Náš tip: Výhra Bayeru Leverkusen

SOBOTA


Werder Brémy - Bayern Mníchov, 15.30

Klub z mesta Brémy nezažíva dobrú sezónu. Tím je sužovaný zraneniami a veľa hráčov zo základnej zostavy sú už veteránmi. Niekdajšie hviezdy a reprezentanti už nepredvádzajú to, čo kedysi, no stále majú miesto v základe, čo je možno aj príčina problémov. Kvôli zraneniu navyše zo základu vypadol útočník Marko Arnautović.

Mníchovčanom sa naopak začalo dariť. Je to vidno hlavne v útoku, keďže v posledných dvoch zápasov vsietili dokopy 9 gólov. Tréner Louis van Gaal má na rozdiel od kolegu z Brém príjemnejšie problémy so zostavou. Môže si totiž dovoliť nechať na lavičke Francka Ribéryho. V útoku nastúpi Mario Gomez.

Bayern Mníchov v posledných zápasoch ukazuje, aký má veľký hlad po titule. Oslabený Werder by mu preto nemal robiť problém.

  • Náš tip: Výhra Bayernu Mníchov

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund, 15.30

Šampión z predminulej sezóny, Wolfsburg, má na konte už 8 zápasov bez prehry v rade. Zaujímavé však je, že 7 z nich skončilo remízou. Kvôli odchodu Džeka a zraneniu Grafiteho a Mandžukića by sa mala predstaviť nová posila „Vlkov“, Dieumerci Mbokani z Konga.

Hostia sú tento rok prekvapením ligy. Stále sa pohodlne držia na prvej priečke aj napriek remíze z posledného zápasu, kde sa stretli so Stuttgartom. Tímu z Dortmundu sa však zranil kľúčový hráč, Shinji Kagawa. Podľa najhorších scenárov by mohol chýbať až do konca tejto sezóny. Bol jedným z najlepších hráčov Borussie a jeho strata tak prišla v tú najnevhodnejšiu chvíľu. Tvoriť hru preto bude Mario Gotze a Lucas Barrios bude na hrote útoku. Otázna je účasť Jakuba Blaszczykowskeho, ktorý ešte stále nie je úplne fit. Ak nenastúpi, pravdepodobne ho nahradí Mohammed Zidan.

Z historického hľadiska je Borussia Dortmund omnoho úspešnejšia ako „Vlci“ z Wolfsburgu. Vlci však doma mieria pomerne presne, keď v siedmich z posledných deviatich stretnutí vstrelili 2 a viac gólov. Hostia navyše tiež vedia ako rozvlniť súperovu sieť, preto by stávka na góly nemusela byť zlá voľba.

  • Náš tip: Výhra Dortmundu alebo padne viac ako 2,5 gólu