Main Content

Basketbal: Cleveland získal po LeBronovi ďalšiu hviezdu, prichádza Kevin Love

nedeľa, 24. august 2014 09:05 | Autor: TASR

Cleveland 24. augusta (TASR) - Novou posilou zámorského basketbalového klubu NBA Cleveland Cavaliers sa stal hviezdny krídelník Kevin Love, ktorý prichádza z Minnesoty Timberwolves. Medializovaná transakcia sa definitívne uzavrela v sobotu, pričom do výmeny sa okrem Clevelandu a Minnesoty zapojila aj Philadelphia 76ers.

Cleveland získal Lova za tohtoročnú aj minuloročnú draftovú jednotku Andrewa Wigginsa a Anthonyho Bennetta. Okrem toho ešte zaplatili Cavaliers približne 4 milióny dolárov. Minnesota získala vo výmene z Philadelphie krídelníka Thaddeusa Younga za Luca Richarda Mbaha a Mouteho, Rusa Alexeja Šveda a právo výberu v prvom kole draftu.

Dvadsaťpäťročný Love je tak po návrate LeBrona Jamesa ďalšou veľkou posilou Cavaliers. Jeden z najlepších krídelníkov NBA pôsobil v Minnesota od začiatku svojej kariéry v profilige v sezóne 2008/2009. "Kevin je mladý hráč a vo veku 25 rokov už dokázal, že patrí k najlepším v NBA. S jeho príchodom naša sila výrazne stúpne a máme z toho veľkú radosť," povedal pre espn.go.com generálny manažér Cavaliers David Griffin.

Love v posledných štyroch sezónach odohral 136 zápasov v základnej časti s priemerom 10,8 bodu a 6,3 doskoku na zápas. V play off si nikdy nezahral, čo si chce vynahradiť v Clevelande.