Main Content

Analýza 21. kola Primera División: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 29. január 2011 14:05 | Autor: Sport7 sk

Analýza 21. kola Primera División: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 21. kola Primera División: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Španielská najvyššia futbalová súťaž Primera División pokračuje cez víkend kompletným 21. kolom. Prinášame vám analýzu k štyrom výbraným zápasom, ktoré budú divácky najatraktívnejšie. Nech sa páči...


SOBOTA


Hercules - Barcelona, 20.00

Pep Guardiola nie je typ trénera, ktorý by mal veľké predzápasové vyhlásenia. No my ostatní vieme, že Barca sa pokúsi v Alicante na štadióne Joseho Rica Pereza o odplatu.

Odkedy hráči Herculesu prekvapili pred 4 mesiacmi celý svet dvojgólovým víťazstvom na Nou Campe prešlo veľa času. Katalánci si však svoju úžasnú bilanciu nenechajú len tak vziať. Víťazstvom by tak rozšírili svoju víťaznú vlnu v La Lige na 15 zápasov. Barcelona navyše z posledných 9 zápasov vonku disponuje 9 výhrami s rozdielom skóre  29.
Iba raz nezvíťazil Messi a spol. v zápase vonku o menej ako dva góly a v 5 prípadoch dokonca vyhral o tri a viac gólov.
Na druhej strane Hercules podáva doma veľmi dynamické výkony. S priemerom dosiahnutých dvoch gólov na zápas môžeme očakávať, že podajú podobný výkon ako s Realom v októbri minulého roka, keď sa Merengues museli takpovediac otočiť na opätku.

V tomto zápase otváral skóre francúzsky kanonier David Trezeguet, ktorý hlavne na domácej pôde ukazuje, že ešte nepatrí do starého železa. Naopak odkedy prišiel na Costa Blanca dokázal v každom s domácich zápasov skórovať. Samozrejme každá skvelá šnúra má svoj koniec, no my napriek tomu veríme, že práve Francúz by mohol v tomto zápase otvoriť skóre.

  • Náš tip 1:  Barcelona vyhrá v handicape 0:2
  • Náš tip 2: Lionel Messi v zápase skóruje
  • Náš tip 3: David Trezeguet skóruje v zápase ako prvý

Deportivo La Coruňa - Sevilla, 22.00

Je známe, že Sevilla predvádza lepšie výkony mimo domáceho štadióna Sanchez Pizjuan. Keď naposledy vonku Sevilla vo štvrťfinále Kráľovského pohára remizovala s Villarealom na El Madrigal 3:3, bola to prvá patová situácia po 37 zápasoch so španielskymi súpermi.

V lige Sevilla disponuje bilanciou 29 zápasov bez remízy (15 víťazstiev, 14 prehier). Tá siaha až k aprílu 2009.

Galijčania nepredvádzajú výkony, ktoré by sa od nich po minulých sezónach očakávali, no stále majú spôsobilosť potrápiť aj tie najsilnejšie mužstvá. A práve Sevilla sa zdá byť v strede dvojzápasu semifinále Kráľovského pohára oveľa zraniteľnejšia. Andalúzania nevyužili v stredu v prvom kole výhodu domáceho prostredia a s Realom Madrid prehrali 0:1 a v odvete na Santiago Bernabeu to budú mať  zložité. Rojiblancos navyše strácajú pomaly ale iste aj šancu kvalifikovať sa na budúcu sezónu do Ligy Majstrov. Z týchto dôvodov veríme viac domácim hráčom.

  • Náš tip 1: Výhra Deportiva La Coruňa
  • Náš tip 2: Zápas bez remízy

NEDEĽA


Osasuna - Real Madrid, 19.00

V minulom kole spasil v druhom polčase gólom domáci Real vo vyrovnanom zápase s Mallorcou Karim Benzema a Jose Mourinho mohol tak mohol byť nakoniec spokojný. Tri body ostali doma.

Ostrovania zahodili v zápase sľubné šance, no napriek tomu portugalský kouč po zápase vyjadril uznanie svojim hráčom, ktorí si po ťažkom dvojzápase s Atleticom Madrid v Kráľovskom pohári splnili svoju povinnosť.

Podobne následne taktiež gólom Benzemu vyhral Real v pohári so Sevillou a Mourinho nebude proti ak sa takýto výsledok opäť zopakuje v jednom z najnepriateľských prostredí celej španielskej ligy v Pamplone.

Aj keď si myslíme, že existuje množstvo iných a hodnotnejších víkendových udalostí, očakávame skôr zápas s menším počtom gólov. Nebudeme však prekvapení, ak Karim Benzema bude aj naďalej pokračovať vo svojej reakcii na príchod útočného rivala Emannuela Adebayora.

  • Náš tip 1: Osasuna remizuje s Realom pri handicape 1:0 t.j. Real Madrid vyhrá jednogólovým rozdielom
  • Náš tip 2: Karim Benzema v zápase skóruje
  • Náš tip 3: V zápase padne menej ako 2,5 gólu

Espanyol - Villarreal, 21.00

Juan Carlos Garrido prednedávnom vyjadril svoje príjemné prekvapenie nad schopnosťou Villarealu udržať sa na treťom mieste La Ligy. Avšak nedeľňajšie zápolenie im ustálenie tejto priečky podľa nášho názoru neprinesie.

Žltá ponorka napriek skúsenostiam z Ligy Majstrov prekročila predsezónne očakávania po tom ako prepustila niekoľko kľúčových hráčov z minulých rokov a stavila na mlaď z domácej liahne talentov z B- tímu.

Avšak, sezóna je ešte dlhá a malý káder aký má Villareal je prakticky predurčený k blížiacemu sa pádu.

Strata Nilmara, ktorý absolvoval operáciu kolena zatiaľ nespôsobila žiadne straty, no o to väčšie bremeno momentálne leží na druhom vynikajúcom útočníkovi Giuseppem Rossim.

Andulky z Espanylou sú na druhej strane v tejto sezóne pánmi domáceho ihriska Cornella -  El Prat. Na žiadanú priečku zaručujúcu účasť v predkolách Ligy Majstrov momentálne strácajú dosiahnuteľných 5 bodov.

Katalánci pod vedením Mauricia Pochettina často držia výsledok a priebeh hry tesný až do konca. A keď si zoberieme do úvahy to, že dych Villarealu sa pomaly z dôvodu vyťaženosti kádra stráca, stávka na domáce víťazstvo na nulu nie je neopodstatnená.
Takto Andulky vyhrali v tejto sezóne už šesťkrát a z posledných 18 domácich zápasoch dosiahli až v 13 čisté konto a neinkasovali.

  • Náš tip: Výhra Espanyolu bez inkasovaného gólu