Main Content

Futbal: Unavené Atletico iba remizovalo s Rayom Vallecanom

utorok, 26. august 2014 12:05 | Autor: TASR

Madrid 26. augusta (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid vykročili za obhajobou majstrovského titulu v španielskej Primera Division remízou na ihrisku Raya Vallecana 0:0. V prvom polčase malého madridského derby mal dve čisté šance hosťujúci Mario Mandžukič, ale skóre sa nemenilo ani po zmene strán.

Na výkone hráčov Atletica bola najmä v druhom dejstve vidieť únava z náročného minulotýždňového programu. Zverenci trénera Diega Simeoneho po dvojzápase s Realom Madrid získali domáci Superpohár, tri dni po piatkovom druhom stretnutí ich čakal duel s Rayom. "Ja si myslím, že sme hrali veľmi dobre. Veľká škoda, že sa nám nepodarilo skórovať v prvom polčase, kde sme si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. To, čo sa stalo po zmene strán, je úplne normálne. V utorok a piatok sme hrali náročné súboje s Realom, hráči v nich vydali veľa energie," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Simeone, ktorý pre trest sledoval stretnutie iba z tribún.

Prvý duel novej sezóny Primera Division v pondelok odohral aj tretí madridský tím. Real v porovnaní s dvojzápasom proti Atleticu nastúpil proti Cordobe v základnej zostave aj s Jamesom Rodriguezom, ktorý nahradil Xabiho Alonsa. Úvodný gól padol po polhodine hry, keď sa prudkou hlavičkou presadil francúzsky útočník "bieleho baletu" Karim Benzema. V závere spečatil triumf Realu Cristiano Ronaldo.

"Najdôležitejšie dnes bolo víťazstvo, pretože presne tak sme chceli začať sezónu. Chýbala mi v našej hre rýchlosť a plynulosť, ale to je v úvode nového ročníka pochopiteľné. Mali sme dobré držanie lopty, v ďalších zápasoch musíme zlepšiť prechod do útoku," hodnotil duel tréner Realu Carlo Ancelotti.