Main Content

Preview play-off EL: FC Zürich – Spartak Trnava

štvrtok, 28. august 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview play-off EL: FC Zürich – Spartak Trnava
Preview play-off EL: FC Zürich – Spartak Trnava | zdroj: © TASR

V prvom zápase v Zlatých Moravciach vyhral švajčiarsky zástupca 3:1, čím sa veľmi výrazne priblížil k skupinovej fáze Európskej ligy. Ak bude chcieť Trnava postúpiť, bude sa musieť pokúsiť o futbalový zázrak.

FC ZürichSpartak Trnava
Štvrtok 28.8.2014 o 20:30, rozhoduje Bobby Madden (Škótsko)

Trnava vo víkendovom ligovom zápase prehrala na pôde Košíc 2:0, čo nie je veľmi dobré vysvedčenie, keďže predtým východniari nedokázali uhrať ani bod. Na Trnave už bolo vidieť, že jej hráči sú unavení z náročného programu. To sa odzrkadlilo nielen na priebehu zápasu, ale vlastne aj pred ním, keď doňho nemohli zasiahnuť viacerí hráči pre zranenie, ktoré boli dôsledkom náročného programu. Paradoxne, o takýto náročný program až do decembra dnes vlastne Trnava hrá.

Pred týždňom v Zlatých Moravciach sa ukázalo, že súper je lepší, čo treba akceptovať. Ale aj tak možno povedať, že hráči Trnavy neukázali všetko, čo v nich je. Brankár Rusov nesklamal, ale obrancovia pred ním vyhoreli. No na stopérskych postoch veľké zmeny robiť nemožno, keďže nová posila Greššák z Ružomberka hrať nemôže. Do hry by sa mohol dostať pravý obranca Siva, ktorý v prvom zápase bol iba na lavičke náhradníkov. Od jeho zaradenia, či nezaradenia, sa bude odvíjať viacero pozícií v zostave.

Stále nemôže hrať zranený Erik Sabo, čo bude strata a minimálne rovnako veľká, ak nie dokonca ešte väčšia, bude aj absencia vykartovaného Jána Vlaska. Absencia špílmachra v zápase, v ktorom musíte dať na postup tri góly, je veľkým problémom. Na rovinu, Trnava nemá hráča, ktorý by Vlaska dokázal nahradiť, preto musí prísť k systémovej zmene. Keďže svoj trest si už odstál Mikovič a Jendriška Trnava nemôže posadiť na lavičku, potom sa priam pýta hra na dvoch útočníkov, veď keď treba tri góly, musí sa útočiť.  

Trnavčania musia využiť aj kvality Clébera Silvu Nascimenta, keďže iného hráča s takými schopnosťami už nemajú. Cléber nie je obyčajné krídlo, on vie aj rozvinúť hru. Na druhé krídlo môže ísť Schranz, ale ten potrebuje loptu hlavne do behu, lebo ťažko sám s loptou na nohe prejde čo i len okolo jedného obrancu, čo ukázal aj prvý zápas. To by skôr dokázal Špalek, no ten ešte výkonnostne na takúto scénu nedorástol. Ešte tu je aj alternatíva, že Janečka opäť bude hrať na krídle, čiže Siva by hral pravého obrancu. A aby sme nezabudli, výrazne zlepšiť sa musí aj stredová dvojica Kuzma – Casado.

Zürich, ktorý odohrá svoj domáci zápas v St. Gallene, sa bude opäť spoliehať na útočnú spoluprácu troch „Ch“: Chiumiento, Chikhaoui a Chermiti. Ak sa poradí zastaviť týchto troch, Trnava bude v hre, ak nie, uvidíme to isté, čo v prvom zápase.

Zápas budú v priamom prenose vysielať televízie Dajto a Nova sport.

Predpokladané zostavy
Zürich:
Da Costa – P. Koch, Kecojevič, Djimsiti – Yapi Yapo – Schönbächler, Buff, Chiumiento, Rikan – Chermiti, Chikhaoui
Trnava: Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka – Janečka, Kuzma, Casado, Cléber – Jendrišek, Mikovič

Ako tipovať
Zázraky sa občas vo futbale dejú, ale radšej nesnívajme o trnavskom postupe, lebo tri góly dá asi ťažko. Trnavskí hráči sú už unavení, a hoci dúfame, že sa budeme mýliť, odporúčame jednotku (kurz v našej Tipovacej lige 1,44).