Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (28.8.)

štvrtok, 28. august 2014 10:41 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (28.8.)
Správy dňa z anglickej Premier League (28.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Po Stevenovi Gerrardovi príde národný tím Anglicka o ďalšiu ikonu. Koniec v reprezentácii ohlásil Frank Lampard. „Užil som si každú minútu v národnom drese, ale vzhľadom na moju klubovú kariéru, ktorá sa vydala novým smerom, sa musím viac sústrediť na rodinu.“ vysvetlil svoje rozhodnutie.

CHELSEA: Až dvojicu hráčov z Londýna by chcelo kúpiť AC Miláno. Už dlhšiu dobu sa snaží zlanáriť Fernanda Torresa a k nemu má byť dohodnuté aj hosťovanie záložníka Marca van Ginkela.

ARSENAL: V súvislosti s hľadaním náhrady za zraneného Oliviera Girouda sa roztrhlo vrece so špekuláciami. Kanonieri chcú ponúknuť 50 miliónov libier za Edinsona Cavaniho z PSG, spomína sa však aj Radamel Falcao z Monaka a Danny Welbeck, ktorého Manchester United nechce predať.

ARSENAL: Fanúšikovia tohto klubu sa môžu tešiť na Champions League. Rozhodla o tom včerajšia odveta s Besiktasom na Emirates Stadium, ktorú rozhodol jediným gólom zápasu Alexis Sanchéz.

MANCHESTER UNITED: Ak na Old Trafford skutočne príde Arturo Vidal z Juventusu, Manchester potom opustí niekto z dvojice Shinji Kagawa , Javier Hernández a poputuje práve do Turína.

EVERTON: Ostrieľaný útočník Samuel Eto’o sa dohodol na dvojročnej spolupráci s The Toffees. „Dosiahol takmer všetko a stále má takú chuť hrať, ako mal v pätnástich, keď odišiel do Španielska.“ povedal na jeho adresu Roberto Martinéz. Eto’o by mohol debutovať už v sobotu proti svojmu bývalému klubu, Chelsea.

TOTTENHAM: 27-ročný stopér Federico Fazio z FC Sevilla definitívne posilní Spurs. Stál osem miliónov eur a čoskoro bude predstavený.

TOTTENHAM: Stredopoliar Lewis Holtby už zďaleka nie je takou hviezdou, akou bol v Schalke 04. Aj preto by sa mohol vrátiť do Bundesligy. Záujem v posledných dňoch prejavil Hamburg.

ASTON VILLA: Po Manchestri United si urobili hanbu v Capital One Cupe aj futbalisti Villans. Tí včera doma podľahli Leytonu Orient 0:1. Súper hráva tretiu najvyššiu súťaž v Anglicku.

ASTON VILLA: Už len jeden rok je Werderu Brémy zaviazaný rakúsky útočník Zlatko Junuzović. Špekulovalo sa o jeho prestupe do Birminghamu, no sám hráč tieto správy dementoval.

CRYSTAL PALACE: Novým manažérom The Eagles sa nakoniec stal Neil Warnock. Pre 65-ročného Angličana to bude už druhé obdobie na lavičke klubu. Prvé bolo v rokoch 2007-2010.

QPR & WEST HAM: Senegalský reprezentačný obranca Mohamed Diamé sa údajne dostal do hľadáčika Queen Park Rangers, ktorí potrebujú po veľmi zlom začiatku bleskovo posilňovať.

WEST HAM: 26-ročný útočník Modibo Maïga odchádza na hosťovanie do FC Metz. Francúzsky klub si dohodol aj opciu na prípadný trvalý prestup.

LEICESTER CITY: Z Lokomotivu Moskva má prísť senegalský útočník Dame N’Doye. Rusi už mali súhlasiť aj s ponúknutou prestupovou čiastkou.

LEICESTER CITY & BURNLEY: Hneď dvaja nováčikovia chceli využiť svoju príslušnosť v Premier League, aby získali 26-ročného záložníka Jamesa McArthura z Wiganu. Jeho hodnota má byť vyše 4 milióny libier a posledné správy napovedajú, že Leicester vyšiel z boja ako víťaz.