Main Content

Futbal-EL: Trnavčania so svojím účinkovaním spokojní, Janečka: "Klobúk dole"

piatok, 29. august 2014 14:05 | Autor: TASR

Trnava 29. augusta (TASR) - Hoci sa futbalistom Spartaka Trnava nepodarilo naplniť sen o postupe do skupinovej fázy Európskej ligy, so svojím účinkovaním v prestížnej súťaži sú spokojní. Aj vďaka výdatnej podpore fanúšikov sa dostali až do play off, v ktorom prehrali so cťou a na uplynulé dva mesiace hľadia pozitívne.

Štvrtkový zápas v Zürichu bol pre zverencov Juraja Jarábka posledným v tohtoročných európskych pohároch. Remíza 1:1, ktorú so šťastím zariadil v 92. minúte ešte len 17-ročný Nikolas Špalek, im v súčte skóre na postup nestačila. "Veľmi sme túžili po skupine. Realita je taká, že Zürich bol lepším mužstvom. V odvete sme odohrali dobrý zápas a môžeme byť spokojní s naším účinkovaním v Európskej lige. Prehrali sme len jeden duel, chlapci sa prezentovali veľmi dobrými výkonmi," vyslovil spokojnosť pre TASR Jarábek.

Pred play off si Trnavčania priali práve Zürich a po jeho pridelení boli s výsledkom žrebu spokojní. Dvojzápas play off však priniesol reálnejší pohľad. "Vo futbale postupujú aj slabší. V náš neprospech zavážil prvý zápas, ktorý sme hrali doma. Už tam však ukázali svoju kvalitu, my sme sa za nimi len naháňali. Postúpili zaslúžene," uznal kvality súpera trnavský kormidelník.

Napriek ťažkej úlohe sa jeho zverencom hralo na štvrtom najväčšom štadióne vo Švajčiarsku v St. Gallen dobre. Podporiť ich prišlo takmer tisíc verných fanúšikov, ktorí im v niektorých častiach duelu vytvorili takmer domáce prostredie. "Chceli by sme sa poďakovať fanúšikom za to, že vycestovali. Atmosféra bola dobrá, určite sa hráčom hrá lepšie v takýchto podmienkach. Ak by táto trnavská bola aj na iných štadiónoch na Slovensku, kvalita našej súťaže by išla hore a verejnosť by sa na futbal pozerala inak," myslí si kapitán Spartaka Marek Janečka.

V ôsmich európskych dueloch okúsila Trnava trpkosť prehry iba raz, a to práve v úvodnom dueli play off v Zlatých Moravciach proti Zürichu (1:3). Aj z hľadiska tejto štatistiky vyslovili "červeno-čierni" so svojimi výkonmi spokojnosť. "Nemáme sa za čo hanbiť. Dosiahli sme slušné výsledky od 1. predkola až do play off. Nikto to nečakal. Klobúk dole pred všetkými, toto si zaslúži pochvalu," dodal Janečka.

S každým predĺžením európskych povinností sa zvyšovala aj náročnosť programu. "Bíli andeli" doplnili káder hneď niekoľkými hráčmi vrátane Erika Jendriška, Lukáš Greššáka či Clebera. Po ukončení dvojmesačnej cesty v Európe im však nezostáva veľa času na regeneráciu, už v nedeľu ich čaká fortunaligový duel proti Senici. "Máme málo bodov. Niektoré sme postrácali práve počas nahusteného programu. Musíme sa sústrediť na ligu a najbližší zápas zvládnuť. Máme však kvalitný káder a som si istý, že budeme hrať futbal, aký si všetci prajeme a ktorý nás vynesie na vytúžené priečky v tabuľke," uviedol Marek Janečka. Tréner Jarábek doplnil: "Musíme sa dostať do pohody, veľa sme sa v posledných dňoch nacestovali. Pôjdeme od zápasu k zápasu, v prvom rade sa teraz sústredíme na Senicu."