Main Content

Futbal-ME-kval.: Portugalčania v Albánsku bez Ronalda

piatok, 29. august 2014 17:05 | Autor: TASR

Lisabon 29. augusta (TASR) - Portugalská futbalová reprezentácia nastúpi na svoj úvodný duel v kvalifikácii o postup na EURO 2016 v Albánsku bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda. Krídelník Realu Madrid nie je zdravotne stopercetne v poriadku, a hoci za "biely balet" v Primera Division nastúpil, tréner národného tímu Paulo Bento ho z nominácie vynechal.

Zápas v Albánsku je na programe 7. septembra v Tirane, v 24-člennom kádri figurujú aj štyri nováčikovia. O svoj prvý štart v reprezentácii zabojujú obranca Ruben Vezo, stredopoliari Adrien Silva, Pedro Tiba a útočník Bruma. Kouč Bento po zverejnení nominácie potvrdil svoje slová, že po neúspešnom vystúpení Portugalska na MS v Brazílii prejde národný tím výraznou obmenou.

nominácia Portugalska:

brankári: Eduardo (Dinamo Záhreb), Rui Patricio (Sporting Lisabon), Anthony Lopes (Olympique Lyon)

obrancovia: Joao Pereira (FC Valencia), Ruben Vezo (FC Valencia), Andre Almeida (Benfica Lisabon), Fabio Coentrao (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Antunes (FC Malaga), Ricardo Costa (Al-Sailiya), Neto (Zenit Petrohrad)

stredopoliari: William Carvalho (Sporting Lisbon), Adrien Silva (Sporting Lisbon), Miguel Veloso (Dynamo Kyjev), Raul Meireles (Fenerbahce Istanbul), Joao Moutinho (AS Monaco), Andre Gomes (FC Valencia), Pedro Tiba (Sporting Braga)

útočníci: Nani (Sporting Lisbon), Vieirinha (VfL Wolfsburg), Bruma (Galatasaray Istanbul), Eder (Sporting Braga), Ivan Cavaleiro (Depeortivo La Coruňa), Ricardo Horta (FC Malaga)