Main Content

Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 1. september 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V 8. kole sa odohrali posledné zápasy pred reprezentačnou prestávkou, v ktorých sa nezrodilo žiadne väčšie prekvapenie. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – Trnavčania boli od prvých minút veľmi aktívni a všetko vyjadrili ich strely, ale tie gól nepriniesli, lebo Šulla mal svoj deň. Zneškodnil dve strely Kuzmu, priamy kop Clébera, vychytal aj Vlaska, dvakrát Jendriška a k tomu mal ďalšie dobré zákroky. Nebyť jeho, Senica možno odíde s debaklom.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský obranca odohral v Dunajskej Strede hlavne smerom dopredu dobrý zápas. Na prvom góle má minimálne polovičnú zásluhu, keďže veľmi dobre prešiel okolo brániacich protihráčov a loptu naservíroval Čmelíkovi. Podieľal sa aj na ďalších akciách, ale tie už gól nepriniesli.

Mário Tóth (Dunajská Streda) – Mladý stopér, o ktorom sa pred sezónou moc nevedelo, si svojimi výkonmi vynucuje pozornosť. DAC mu dal šancu, ktorú zatiaľ využíva. Z jeho priestoru Žilina hrozila najmenej, ak vôbec. A k tomu všetkému to bol práve Tóth, kto zariadil pre domácim aspoň bod, keď hlavou zastavil Čmelíkovu strelu na bránkovej čiare.

Róbert Pillár (Senica) – Tak na tento zápas Pillár asi nikdy nezabudne. V Trnave strelil dva góly, ale mohol ich streliť aj štyri, stačilo mať len o trochu viac šťastia v zakončení. Za oba góly sa môže poďakovať Jurajovi Piroskovi, ktorý ho perfektne našiel po rohovom a priamom kope.

Dušan Djuričič (Zlaté Moravce) – Tento srbský legionár začal zápas v Podbrezovej v strede poľa, ale po vylúčení Mujkoša zaskakoval v obrane. A viedol si veľmi dobre, viackrát zastavil útoky domácich. Aj preto Zlaté Moravce uhrali bezgólovú remízu, hoci hrali vyše 50 minút v početnom oslabení.

Stredopoliari

František Kubík (Trenčín) – V zápase proti Myjave bol motorom trenčianskej ofenzívy. Hlavne v prvom polčase išli snáď všetky akcie po jeho strane a prakticky stále cez neho. Skvelým centrom cez všetkých štyroch obrancov pripravil gól Simonovi a ďalšie jeho minimálne rovnako kvalitné akcie skočili bez gólu. Výkon hodný rozlúčky s Trenčínom.

Haris Hajradinovič (Trenčín) – Mládežnícky reprezentant Bosny a Hercegoviny ukázal proti Myjave svoju lepšiu tvár. Dobre tvoril hru domácich, čo sa ukázalo hlavne pri góloch, keď jeho prihrávka rozbehla celú akciu. Najprv pred prvým gólom našiel Kubíka a pätička na Simona pred druhým gólom patrila k ozdobám zápasu.

Ján Vlasko (Trnava) – Domáca Trnava bola väčšinu zápasu lepšia aj Vlaskovou zásluhou, ale Senicu poraziť nedokázala. Ale Vlasko sa postaral o jeden z najkrajších okamihov sezóny. Prebral si prihrávku od Sivu, Hušeka sa zbavil „zidanovkou“, pripravil si loptu na strelu a prekrásnou strelou vyčistil vinkeľ od pavučín.

Samuel Štefánik (Slovan) – Po príchode do Slovana to bol doteraz jeho najvydarenejší zápas. Na rýchly inkasovaný gól odpovedal skvelou prihrávkou na Soumaha, ktorý vyrovnal. A Štefánik si onedlho aj otvoril strelecký účet v belasom, keď využil prihrávku Peltiera a zaznamenal víťazný gól zápasu.

Lukáš Čmelík (Žilina) – Žilinčania dobre vstúpili do zápasu na pôde Dunajskej Stredy, keď ich aktivitu zúročil Čmelík po Maboukovej prihrávke. Mladý dorastenecký reprezentant bol aktívny aj vo zvyšku zápasu, ktorý mohol nakoniec aj rozhodnúť. Tesne pred koncom urobil všetko dobre, len jeho strelu na bránkovej čiare zastavil stopér Mário Tóth.

Útočník

Pavol Jurčo (Dunajská Streda) – Ešte v jarnej časti bol hráčom Žiliny, ale teraz už do jej siete strieľal. Jurčo mal proti svojmu bývalému klubu evidentnú motiváciu, čo zúročil pri vyrovnávajúcom góle, keď si dobre prebral Strakovu prihrávku a s pomocou chybujúceho Piačeka sa dostal do nájazdu, ktorý ukážkovo zakončil.