Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.9.)

pondelok, 1. september 2014 08:43 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.9.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

NEW JERSEY: Podľa hlasovania fanúšikov na sociálnych sieťach sa najlepším hráčom histórie New Jersey Devils stal legendárny brankár Martin Brodeur. Druhé miesto v ankete obsadil Scott Stevens, na tretej priečke sa ocitol český krídelník Patrik Eliáš.

NEW JERSEY: Bek Dan Kelly sa dohodol na dvojročnom predĺžení spolupráce s tímom New Jersey Devils. Jeho nová zmluva je dvojcestná, ak sa presadí v prvom tíme, zarobí 1,125 miliónov.

KHL

KHL: V stredu zápasom medzi Metallurgom Magnitogorsk a Dynamom Moskva odštartuje nový ročník Kontinentálnej hokejovej ligy. Nie je však isté či sezónu dokončia všetky tímy. Celok Novosibirsku, Rigy či Astany už niekoľkokrát hlásil finančné problémy.

NOVOKUZNECK: Novou posilou Metallurgu Novokuzneck sa stal útočník Jim O’Brien, ktorý naposledy obliekal dres farmy Ottawy Senators v AHL. Angažmán v KHL bude pre neho prvou skúsenosťou s európskym hokejom.

ZÁHREB: Tím Medveščaku Záhreb opúšťa obranca Shawn Belle. 29-ročný zadák má zdravotné problémy, ktoré mu nedovolia naplno vstúpiť do nového ročníka, chorvátsky celok sa s ním dohodol na predčasnom ukončení spolupráce.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA: Novou posilou HK 36 Skalica sa stal útočník Martin Chylo. 26-ročný odchovanec skalického hokeja strávil posledných šesť sezón v tíme Piešťan, so Záhorákmi sa dohodol na ročnej zmluve.