Main Content

Futbal-ME-kval.: Ukrajina zdolala v generálke pred Slovákmi Moldavsko 1:0

streda, 3. september 2014 22:05 | Autor: TASR

Kyjev 3. septembra (TASR) - Futbalisti Ukrajiny triumfovali v generálke pred úvodným duelom kvalifikácie o postup na ME 2016 proti Slovensku v stredajšom prípravnom stretnutí nad Moldavskom 1:0. O jediný gól duelu sa postaral v 63. minúte striedajúci stredopoliar Dinama Kyjev Roman Bezus.

Domáci hráči boli v stretnutí aktívnejším tímom a od úvodného výkopu mali hru pod kontrolou. Vypracovali si veľké množstvo šancí, no tie skončili prevažne na dobre chytajúcom brankárovi hostí Cebanuovi. Rozhodujúci moment napokon prišiel krátko po hodine hry, keď Gromovovu akciu zakončil tvrdou, do ľavého dolného rohu presne umiestnenou strelou z hranice "bieleho bodu" Bezus. Ukrajina tak neprehrala s Moldavskom ani v šiestej vzájomnej konfrontácii, v doterajších dueloch zaznamenala rovnako 3 víťazstvá aj remízy.

Jej najbližšími súpermi budú v C-skupine kvalifikácie slovenskí reprezentanti, proti ktorým nastúpia v Kyjeve už v pondelok 9. septembra o 20.45 h. Zverenci Jána Kozáka absolvujú prípravný duel pred ostrým štartom na Ukrajine vo štvrtok, keď v Žiline privítajú o 18.20 Maltu.

prípravný zápas

/Kyjev/

Ukrajina - Moldavsko 1:0 (0:0)

Gól: 63. Bezus