Main Content

Hádzaná: Prešovčan Antl: "Liga majstrov bola prvoradý cieľ, prehra veľmi mrzí"

pondelok, 8. september 2014 17:05 | Autor: TASR

Prešov 8. septembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov si ani v aktuálnej sezóne nezahrajú v Lige majstrov. Vo finále kvalifikačného turnaja v bieloruskom Breste nestačili na domáci Meškov, s ktorým prehrali 24:26. Jeden z najskúsenejších hráčov Tatrana Radoslav Antl netajil sklamanie z nesplneného cieľa.

Prešovčania v prvom zápase víkendového turnaja zdolali Vojvodinu Novi Sad a v boji o účasť v Lige majstrov ich čakal domáci Meškov Brest. Vypredaná (3500 divákov) aréna hnala domácich vpred a hoci Prešovčania v prvom polčase viedli aj o dva góly, napokon sa tešili ich súperi. "V prvom polčase sme sa ešte držali, v druhom nám ušli hneď na začiatku. Na konci sme sa doťahovali my, no márne. Sily dochádzali nám aj im, no myslím si, že rozhodla skôr väčšia skúsenosť s takýmito zápasmi. Zatiaľ sme si ešte nepozreli záznam z toho zápasu, no myslím si, že rozhodla šírka kádra a momentálna výkonnosť hráčov. Nie každému sa duel vydaril. O možnostiach kádra ani nemusíme rozprávať, náš súper mal snáď šestnásť rovnocenných hráčov," poznamenal pre TASR krídelník Antl.

Prešovčania pred turnajom netajili postupové ambície. Na štvrtý pokus sa túžili prebojovať do elitnej spoločnosti, no opäť to nevyšlo. V rozbiehajúcej sa sezóne tak budú účinkovať "len" v domácej extralige, nadnárodnej SEHA GSS lige a neskôr i v Pohári EHF. Veľkým lákadlom však bola práve Liga majstrov. "Sklamanie, ktoré momentálne cítime, je obrovské. Dúfam, že nebudeme mať problém s motiváciou do ďalšieho priebehu sezóny. Nesplnili sme cieľ, pre ktorý sme dreli celú prípravu. Nikto z nás to teraz len tak nehodí za hlavu. Sme však profesionáli a musíme si uvedomiť, že je to za nami. Dôležité bude pozbierať sily a nájsť motiváciu do ďalších zápasov. Hrať Ligu majstrov bol náš prvoradý cieľ a každého tento výsledok mrzí," dodal Antl.

Prešovčanom v Breste chýbala trojica Tomáš Urban, Pekár a Verkič. Prví dvaja menovaní však budú k dispozícii už pre nadchádzajúce zápasy. Tatran sa najbližšie predstaví v piatok 12. septembra na palubovke chorvátskeho Záhrebu v rámci 2. kole SEHA ligy.