Main Content

Analýza 21. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

piatok, 4. február 2011 15:41 | Autor: Sport7 sk

Analýza 21. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 21. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje tento víkend kompletným 21. kolom. Pripravili sme pre vás analýzu k trom stretnutiam, v ktorých sa predstavia tri najlepšie mužstvá doterajšieho priebehu sezóny. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom.

Borussia Dortmund - FC Schalke 04, 20.30

Domáci celok je aj po 20. kole bezpečne na čele Bundesligy s 11 bodovým náskokom pred Leverkusenom. Naposledy zvíťazili "žlto-čierny" 0:3 nad Vfl Wolfsburg. Borussii však bude chýbať v dnešnom stretnutí niekoľko hráčov zo základu, buď kvôli zraneniam alebo pre tresty za karty. Zo zranených to je Shinji Kagawa, Sebastian Kehl a Patrick Owomoyela, trest za žlté karty si bude musieť odpykať obranca Neven Subotić. Dortmund napriek tomu nastúpi v klasickej formácii.

Schalke sa v posledných kolách darí napraviť katastrofálny začiatok sezóny. Mužstvo sa nachádza už v strede tabuľky, no dnes to bude mať veľmi ťažké, pokiaľ bude chcieť stúpať ešte vyššie. Problémy s kolenom vyradili zo zostavy hostí Tima Hooglanda a Christopha Moritza. Taktiež nová posila, grécky útočník Angelos Charisteas, ešte nie je úplne zdravý. V útoku sa však ukáže úderná dvojka Huntelaar – Raul.

Prvý vzájomný zápas týchto súperov skončil výhrou Dortmundu. Aj teraz je Borussia favoritom, budú však oslabení o niekoľko dôležitých hráčov a Schalke v poslednej dobe podáva čoraz lepšie výkony. Domáci síce zvíťazili v posledných ôsmych domácich stretnutiach, no dnes bude napriek tomu veľmi ťažké tipovať víťaza. Z tohto dôvodu by sme vám radšej odporúčili stávku na góly. Dortmund aj Shalke disponujú vynikajúcim útokom, čo by mohlo rozhodnúť.


SOBOTA


FC Norimberg - Bayer Leverkusen, 15.30

Domáci v minulom kole zaskočili Hamburger SV a porazili ho 2:0. Nebola to však až taká náhoda, keďže Norimberg je 5. najúspešnejší tím na domácich ihriskách v tejto sezóne. Navyše ťahá sériu už 14-tich zápasov bez remízy. Do tímu sa po treste za karty vrátil Mehmet Ekici. Mužstvu však budú chýbať Ilkay Gundogan a kapitán Andy Wolf. V útoku nastúpi „mladá  puška“ Julian Schieber. 21-ročnému mladíkovi sa v tejto sezóne darí, na konte má už 5 gólov a 8 asistencií.

Hostia asi radi cestujú. Sú totiž najlepší tím hrajúci na súperových ihriskách. Do tímu sa pomaly vracajú zranení hráči. Michael Ballack pred týždňom odohral prvý celý zápas od návratu a Lars Bender už začal trénovať. Tento zápas však asi nestihne. Mužstvo opustil Patrik Helmes, ktorého cesty viedli do Wolfsburgu.

Napriek tomu, že prvé meranie síl v tejto sezóne skončilo bezgólovou remízou, Leverkusen tento zápas podľa nás vyhrá. Formu má totiž oveľa lepšiu ako domáci tím a nemá problémy so zostavou.

1. FC Kolín - Bayern Mníchov, 15.30

Domáce mužstvo ohrozilo svoje šance na udržanie sa v Bundeslige, keď v uplynulom kole prehrali so susedom v tabuľke 3:0. Hráči si od trénera vyslúžili koberček. Hoci je ich zostava viacmenej kompletná súboj s Bayernom bude pre nich mimoriadne ťažký.

Do Kolína príde tím, ktorý má obrovský hlad po víťazstvách a po obhájení titulu. Bayern v posledných šiestich zápasoch skóroval až 24-krát, čo u súpera musí vzbudiť rešpekt a obavy. V zápase pravdepodobne nenastúpia Arjen Robben ani Franck Ribéry. U druhého menovaného horí len malá iskrička nádeje, že sa v zápase objaví ako striedajúci hráč. Na hrote útoku sa znova predstaví Mario Gomez, ktorý spolu s hráčom SC Freiburg Papissom Demba Cissém zdieľa prvú priečku na listine kanonierov.

Prvý zápas sezóny, v čase keď Bayern len hľadal formu, skončil remízou 0:0. FC Kolín síce nie je najľahší súper, no rozbehnutý Bayern by ho mal zdolať. Uvidíme, či domácim pomôže spomínaný koberček a zopakujú, ak nie zlepšia, výsledok z prvej polovice sezóny.