Main Content

Správy dňa z NHL a Extraligy (12.9.)

piatok, 12. september 2014 08:33 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a Extraligy (12.9.)
Správy dňa z NHL a Extraligy (12.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet najlepšej hokejovej ligy na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

TORONTO: Najlepším hokejistom histórie Toronta Maple Leafs je podľa hlasovania fanúšikov na sociálnych sieťach center Mats Sundin. Švédsky forward za sebou nechal v ankete aj také legendy ako Doug Gilmour, Darryl Sittler, Dave Keon a Johnny Bower.

ANAHEIM: Vedenie Anaheimu Ducks predĺžilo o dva roky zmluvu so súčasným trénerom „káčerov“ Bruceom Boudreauom, ktorý tak bude na lavičke kalifornského celku pôsobiť minimálne do sezóny 2016/2017.

RANGERS: Zadák John Moore sa dohodol s vedením New Yorku Rangers na ročnom kontrakte v hodnote 850 000 amerických dolárov. 23-ročný obranca plánuje v budúcom roku podstúpiť arbitrážne konanie.

RANGERS: Kontrakt s „jazdcami“ podpísal aj útočník Ryan Malone, ktorý sa tímu z Manhattanu upísal na jeden rok a jeho nová zmluva je dvojcestná. V NHL bude poberať plat vo výške 700 000 USD.

TORONTO: Zadák Stephane Robidas sa naďalej nemôže naplno pripravovať na nový ročník. Nová posila Toronta Maple Leafs má problémy s nohou, do prípravného kempu „javorových listov“ by sa mal vrátiť na záverečné dva prípravné zápasy.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ŽILINA: Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina zvládli svoje prvé vystúpenie v novej sezóne slovenskej Tipsport extraligy a pred očami svojich divákov zdolali slovenskú „dvadsiatku“ 3:1. Dvakrát sa strelecky presadil Š. Novotný, jeden gól pridal Procházka. V drese mladíkov sa presadil Hochel.

B. BYSTRICA: Vedenie HC’05 Banská Bystrica preložilo svoje úvodné dve domáce stretnutia s Duklou Trenčín resp. ŠHK 37 Piešťany. Zápas druhého kola medzi „baranmi“ a „vojakmi“ z Trenčína sa po novom uskutoční 21. októbra, Piešťany zavítajú do Banskej Bystrice 4. novembra. Dôvodom je rekonštrukcia domovského stánku Banskobystričanov.