Main Content

Futbal: Spartak Myjava - MFK Košice 0:2 v 11. kole Fortuna ligy

sobota, 20. september 2014 22:05 | Autor: TASR

Myjava 20. septembra (TASR) -

Spartak Myjava – MFK Košice 0:2 (0:2)

Góly: 10., 17. Haskić. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Ciprys – Huk, Viazanko, Korijkov, Sekulić, 1532 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Ciprys, Jánošík, Černáček (64. Bruško), Častulín – Pekár, Marček, Bílovský, Sládek, Daniel (77. Jastráb) – Šimonek

Košice: Tofiloski – Sekulić, Kavka, Ostojić, Tóth – Haskić, Korijkov, Huk (72. Vancák), Viazanko (90. Pavúk) – Bukata, O. Diaby (59. Škutka)

Ako prví v zápase pohrozili domáci, keď v 7. minúte Pekár z 20 metrov tesne minul. Košičania udreli hneď z prvej strely na bránu. V 10. minúte prebral dlhú loptu pred 16-tkou Haskič a z otočky ju poslal k žrdi – 0:1. O dve minúty strieľal Pekár na opačnej strane do pripraveného Tofiloskeho. Hostia boli efektívni, v 17. minúte sa vo vnútri pokutového územia ujal lopty Haskič a z druhej strely na bránu bolo 0:2. Strelecky aktívny bol v domácom drese Pekár, v 22. a 25. minúte skúšal opäť šťastie, no neuspel. Východniari hrozili po kontrách, po jednej z nich v 27. minúte zachránil Solnička pri strele Diabyho. Mikrosúboj Pekár – Tofiloski pokračoval aj naďalej, v 35. minúte bol opäť úspešnejší hosťujúci brankár pri prudkom projektile zo strednej vzdialenosti. Ešte v nadstavenom čase pálil Šimonek do rukavíc hosťujúceho gólmana.

V druhom dejstve kopaničiari dlho nevedeli nájsť recept na pozornú defenzívu hráčov Košíc. V 71. minúte vysunul Bruško do šance Šimoneka, no včasným vybehnutím zamedzil gólu Tofiloski. Po priamom kope Bruška sa ocitol v sľubnej pozícii Pekár v 81. minúte strelou z jednej tesne minul priestor troch žrdí. V nastavenom čase sa ešte rútil do otvorenej defenzívy Sekulič, no bránu minul.