Main Content

NBA: Z draftovej dvojky 2003 Miličiča bude kickboxer

streda, 24. september 2014 15:05 | Autor: TASR

Belehrad 24. septembra (TASR) - Kariéra bývalého srbského basketbalistu Darka Miličiča bude pokračovať v ringu. Dvestodesať centimetrov vysoký pivot sa rozhodol, že skúsi šťastie ako kickboxer. Ako informovala srbská verzia oficiálneho webu zámorskej NBA, Miličič v stredu večer podpíše profesionálny kontrakt so Svetovou asociáciou kickboxerských organizácií (WAKO) a v blízkom čase sa dozvie meno svojho prvého súpera.

Miličiča v minulosti považovali za najväčší európsky talent v zámorí. Na vstupnom drafte v roku 2003 si ho klub Detroit Pistons vybral z druhého miesta, vyššie bol už len LeBron James, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšieho hráča planéty. Až za Srbom sa v draftovom poradí umiestnili takí hráči ako druhý najlepší strelec uplynulej sezóny NBA Carmelo Anthony či opory tímu Miami Heat Dwyane Wade a Chris Bosh.

Miličič strávil v zámorskej profilige desať sezón, ale výraznejšie sa presadiť nedokázal. Po dva a pol sezóne v Detroite prestúpil do Orlanda, nasledovali štácie v Memphise, New Yorku a Minnesote. Naposledy obliekal dres Bostonu, ale Celtics s ním ukončili kontrakt potom, ako v sezóne 2011/12 odohral jediný zápas.