Main Content

Futbal: Pochettino po severolondýnskom derby: "S bodom som spokojný"

nedeľa, 28. september 2014 10:05 | Autor: TASR

Londýn 28. septembra (TASR) - Tréner futbalistov Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino pred sobotňajším severolondýnskym derby s Arsenalom uviedol, že na lavičke "kohútov" by rád zostal tak dlho ako kouč súpera Arsene Wenger. Výkon jeho hráčov v sobotňajšom zápase na štadióne Emirates mu k tomuto cieľu môže iba pomôcť.

Tottenham po kvalitnom výkone uhral na ihrisku Arsenalu, kde od roku 1993 uspel v jedinom zápase, cennú remízu 1:1. Pre domáceho kouča Wengera to bolo už 44. derby proti Spurs, francúzsky lodivod v stredu začal svoj 19. rok na lavičke "kanonierov". Argentínčan Pochettino, ktorý je trénerom Tottenhamu iba tri mesiace, si svoje prvé derby tímov z hlavného mesta Anglicka užil.

"Atmosféra bola skvelá, kvôli takýmto zápasom hráte a trénujete futbal. Predviedli sme bojovný výkon a myslím, že bod sme si naplno zaslúžili. Ukázali sme, že môžeme hrať vyrovnanú partiu s tými najlepšími," citovala agentúra Reuters Pochettina. Ten z individuálnych výkonov svojich zverencov vyzdvihol hru kapitána Younesa Kaboula. "Younes bol dnes naším lídrom, skutočnou oporou v strede obrany. Všetci hráči však odviedli na ihrisku maximum a to ma teší zo všetkého najviac," dodal kouč Tottenhamu.

Spurs predviedli diametrálne odlišný výkon ako pred týždňom, keď doma prehrali s West Bromwich Albion 0:1. Hoci Arsenal mal častejšie loptu na kopačkách, hostia sa prezentovali bezchybnou obranou a hrozili najmä z protiútokov. Ujali sa aj vedenia, keď v 56. minúte využil chybnú rozohrávku domácich Nacer Chadli. Arsenalu sa podarilo vyrovnať zásluhou Alexa Oxlade-Chamberlaina 17 minút pred záverečným hvizdom.

Takmer bezchybnú defenzívu súpera ocenil aj domáci kouč. "V držaní lopty sme boli jasne lepší, ale takmer nič sme z toho nevyťažili. Tottenham bránil skutočne výborne. Remíza je spravodlivá," povedal po zápase Wenger.