Main Content

NHL: Schwartz podpísal novú dvojročnú zmluvu so St. Louis

nedeľa, 28. september 2014 11:05 | Autor: TASR

St. Louis 28. septembra (TASR) - Zámorský hokejový klub NHL St. Louis Blues uzavrel novú dvojročnú zmluvu s útočníkom Jadenom Schwartzom, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča. O podpise kontraktu informovala oficiálna stránka profesionálnej súťaže nhl.com.

Podrobnosti zmluvy ani jedna zo strán nezverejnila, ale podľa reportéra kanadskej televízie TSN Boba McKenzieho by mal 22-ročný hokejista zarobiť v priemere 2,35 milióna dolárov na sezónu. "Sme veľmi spokojní, že Jaden bude našim hráčom aj v ďalších dvoch sezónach. Je to veľmi talentovaný hokejista, ktorý by sa mal stať v budúcnosti jedným z lídrov tímu," povedal generálny manažér Blues Doug Armstrong.

Schwartz bol v roku 2010 prvou voľbou St. Louis vo vstupnom drafte, Blues si ho vybrali v prvom kole zo 14. miesta. V minulej sezóne strelil 25 gólov, zaznamenal 56 bodov a v 80-tich dueloch mal 28 plusových bodov, čo bola jeho najlepšia sezóna v kariére. Celkovo má na konte 132 zápasov s bilanciou 34 gólov a 72 bodov, v play off nastúpil na 12 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a zaznamenal tri asistencie.

V pondelok sa Schwartz zapojí do tréningu, Blues začínajú novú sezónu 9. októbra doma proti New Yorku Rangers.