Main Content

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 29. september 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Dvanáste kolo prinieslo zmenu na čele tabuľky, keď Žilina vystriedala Trenčín, ktorý prvýkrát prehral. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – Pobyt na lavičke mu evidentne pomohol, keďže po návrate do brány ešte neinkasoval. V Banskej Bystrici síce nemal moc práce, ale na začiatku zápasu si poradil so zakončením Šovčíka po otočke, čo bol dôležitý moment zápasu, keďže toto bol povestný súboj o prvom góle.

Obrancovia

Michal Pančík (Podbrezová) – Nováčik súťaže podal proti majstrovi v defenzíve výborný výkon, keď Slovan nepustil do poriadnej šance. Michal Pančík začal zápas na pravej strane obrany a po zranení Greška si miesto zastal aj na opačnej strane. A mohol si pripísať aj asistenciu, ale jeho skvelý center z priameho kopu Kupčík nezužitkoval.

Milan Škriniar (Žilina) – Proti Ružomberku sa zahral na Beckenbauera, keď zo stopérskeho postu sa nebál vyviesť loptu a zapojiť sa do útočnej akcie. Tým si vybojoval rohový kop, z ktorého strelil víťazný gól a založil aj akciu pred tretím gólom domácich. A takýchto výpadov ukázal niekoľko.

Kornel Saláta (Dunajská Streda) – V zápase proti Trenčínu išiel naplno, o čom najlepšie svedčí to, že zápas dohral aj s ranou na hlave. No práve ňou, hoci ju mal omotanú, vyrovnal na 2:2, keď dokázal, že pri štandardných situáciách vyniká. V obrane zblokoval nebezpečné pokusy hostí, hlavne už za vyrovnaného stavu tú od Hajradinoviča.

Otto Szabó (Dunajská Streda) – Hrdinom zápasu s Trenčínom bol kapitán DAC. Kontaktným gólom vial nádej na obrat, na vyrovnávajúci gól nacentroval až z vlastnej polovice a obrat dokonal v nadstavenom čase z pokutového kopu, pričom práve Szabó skvelým centrom našiel faulovaného Sablera.

Bojan Letič (Žilina) – Hlavne vďaka nemu bola žilinská ľavá strana ofenzívy pre Ružomberok priam neriešiteľným problémom. Jeho center bol základom pre prvý gól, na druhý z rohu nacentroval Škriniarovi a ďalšiu asistenciu si pripísal pri poslednom góle zápasu z nohy Škvarku.

Stredopoliari

Michal Škvarka (Žilina) – Aj v tomto zápase sa ukázal ako správny žolík. Nastúpil síce až po hodine hry za prakticky rozhodnutého stavu, ale ešte stihol súpera doraziť dvoma gólmi. Žilinská záloha pracovala veľmi dobre, ale s ním to išlo domácim ešte lepšie. Škvarka sa pýta do základnej zostavy.

Pablo Podio (Podbrezová) – O šikovnej ľavačke tohto Argentínčana sme v minulosti viackrát počuli z druhej ligy. A jej kvality ukazuje aj v najvyššej súťaži. Práve ňou rozhodol zápas proti majstrovi, ale nebol to iba gól ktorým zaujal. Ako správny tvorca hry rozhadzoval lopty, vďaka čomu mala hlavne v prvom polčase Podbrezová jasnú prevahu.

Márius Charizopulos (Zlaté Moravce) – Slovenský futbalista s gréckymi koreňmi sa ukázal v pozitívnom svetle proti Trnave. Domáci ViOn zaslúžene vyhral, pretože bol lepší, keď prím hrala jeho záloha. Charizopulos všetko podčiarkol dvoma gólovými asistenciami, keď najprv skvele našiel P.Saba a druhom prípade jeho center hlavou predĺžil na Nikoliča.

Útočníci

Juraj Piroska (Senica) – Ofenzívny mozog senickej hry sa tentoraz neocitol v role prihrávajúceho hráča na góly, pretože ich sám strieľal. V derby na pôde Myjavy museli hostia otáčať nepriaznivý stav, čo sa im podarilo. O obrat sa najväčšou mierou zaslúžil Piroska, ktorý najprv využil Kalabiškovu zblokovanú prihrávku a ukážkovo upratal do brány Chvátalov center.

Nermin Haskič (Košice) – Bosniansky útočník prežíva plodné obdobie, počas ktorého mu padne do brány snáď všetko, aj nevydarená strela. Presne takou sa prezentoval po Viazankovej prihrávke, lenže Boroš ju nepochopiteľne pustil do brány. Svoju pohodu ukázal aj pri druhom góle, keď presným centrom našiel skórujúceho Škutku.