Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.9.)

pondelok, 29. september 2014 08:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.9.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (29.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Po Pavlovi Dacjukovi sa Detroitu Red Wings zranil aj Švéd Gustav Nyquist. Jeho zranenie ale údajne nie je vážne a čoskoro by mal byť stopercentne fit. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú známe.

DETROIT: Vedenie Detroitu Red Wings preradilo zo svojho prípravného kempu na farmu do tímu Grand Rapids Griffins slovenského útočníka Mareka Tvrdoňa, ktorý tak o pozíciu v prvom tíme bude bojovať v AHL.

CHICAGO: Krídelník Kris Versteeg sa po úspešnej rekonvalescencii po zranení kolena vrátil na ľad a v príprave Chicaga Blackhawks už naplno zarezáva v tretej formácii s Bryanom Bickellom a Andrewom Shawom.

ST. LOUIS: Vedenie St. Louis Blues sa dohodlo na novom kontrakte s útočníkom Jaden Schwartzom. „Notičky“ podpísali so svojím hráčom dvojročnú zmluvu v hodnote 4,7 miliónov dolárov.

PITTSBURGH: Forward Pittsburghu Penguins Beau Bennett bude pre zranenie v dolnej časti tela chýbať svojmu tímu z Pensylvánie približne šesť týždňov. 22-ročný Američan tak nestihne úvod nového ročníka.

CAROLINA: Do prípravného kempu Caroliny Hurricanes sa zapojil útočník Chad LaRose, ktorý celú vlaňajšiu sezónu vynechal a nepôsobil v žiadnom klube.

KHL

ZÁHREB: Obranca Andrew Hutchinson z Medveščaku Záhreb bol za svoj nevyberavý zákrok na Ladislava Nagya z piatkového súboja so Slovanom Bratislava potrestaný disciplinárnou komisiou „stopkou“ na 2 zápasy.

JAROSLAVĽ: Ruské médiá špekulujú o tom, že na trénerskej lavičke Lokomotivu Jaroslavľ vystrieda odvolaného Seana Simpsona skúsený Dave King, ktorý v minulosti ruský celok koučoval.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

MARTIN: Defenzívu MHC Mountfield Martin vystuží obranca Martin Lojek. 29-ročný skúsený zadák so skúsenosťami zo zámoria prichádza do slovenského mančaftu z Chomutova.