Main Content

Hokej: Dukla Trenčín získala českého obrancu Dudáša, prichádza na mesačnú skúšku

pondelok, 29. september 2014 16:05 | Autor: TASR

Trenčín 29. septembra (TASR) - Do extraligovej Dukly Trenčín prichádza na skúšku český hokejový obranca Martin Dudáš z Vítkovíc. Dvadsaťsedemročný robustný bek by mal pomôcť zaceliť dieru v defenzíve "vojakov" po odchode skúseného Richarda Lintnera, ktorý si dáva hernú prestávku. Informovala o tom oficiálna webstránka trenčianskeho klubu.

Lintner nastúpil v drese Dukly na šesť z prvých siedmich duelov v základnej časti Tipsport extraligy, po zápase s Nitrou ale oznámil, že si dáva pauzu. Vedenie trenčianskeho klubu reagovalo rýchlo a už na pondelkovom tréningu privítalo nové meno v obrane. "Richard Lintner nám oznámil svoje rozhodnutie a tak sme museli nájsť náhradu, aby nám prípadné zranenia obrancov nenarobili problémy v zostave. Na mesačnú skúšku prichádza český obranca Martin Dudáš z Vítkovíc. Ak sa nám podarí vybaviť potrebné papiere, mohol by nastúpiť už v utorok proti Martinu,“ uviedol pre web Dukly športový manažér klubu Jozef Daňo.

Dudáš je rodákom z Ostravy a odchovancom vítkovického hokeja. V minulej sezóne odohral za Vítkovice dvanásť extraligových zápasov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu, okrem toho časť sezóny strávil v prvej českej lige v Šumperku. V minulosti pôsobil aj v Lotyšsku a Poľsku, v sezóne 2006/2007 obliekal dres HC Banská Bystrica v druhej najvyššej slovenskej súťaži.