Main Content

Najdrahšia jedenástka Bundesligy

piatok, 11. február 2011 15:33 | Autor: Štefan Álló

Najdrahšia jedenástka Bundesligy
Najdrahšia jedenástka Bundesligy | zdroj: Štefan Álló pre Sport7, transfermarkt.de, nso, foto SITA

Kvalita nemeckej Bundesligy každoročne stúpa vďaka väčšiemu toku peňazí a príchodu kvalitných hráčov. V tomto článku uvádzame najdrahšiu jedenástku ligy, ktorú tvoria najcennejší hráči. Napriek nelichotivým výsledkom, ale bez prekvapenia dodáva najviac hráčov slávny Bayern Mníchov, početne až sedem.

V bráne stojí kmeňový hráč národného mužstva a Schalke 04, Manuel Neuer, ktorý je v aktuálnej sezóne najlepším brankárom ligy. Pred mladým brankárom stojí pevná obrana, ktorú tvoria hráči Bayernu a Dortmundu. Okrem nemeckých reprezentantov  Philippa LahmaHolgera Badstubera  sa do obrany pripájajú Neven Subotič a Mats Hummels z vedúceho Dortmundu.

Stred pola tvoria zvučné mená a  silní hráči. Z Bayernu Mníchov sa dostali hneď  traja hráči. K dvom najdrahším hráčom, Arjenovi Robbenovi a Franckovi Ribérymu sa pripája ich klubový spoluhráč,  Bastian Schweinsteiger a mladý špílmacher Dortmundu, Nuri Sahin.
 
V zimnom prestupovom období prišla liga o najcennejšieho bombardéra v osobe Edina Džeka, napriek tomu disponuje stále kvalitnými a cennými útočníkmi. Mladý, 21 ročný Thomas Müller ešte nemá na konte stovky ligových zápasov a nedisponuje pozoruhodným gólovým priemerom, ale v jeho osobe má Bayern najlepšieho strelca minulých majstrovstiev sveta. Ďalší skvelý útočník z Bayernu, Mario Gomez  po slabšom minulom roku šliape v tejto sezóne naplno, v 25 zápasoch strelil dokopy 20 gólov.