Main Content

Futbal-LM: Bilbao sa trápi - prehralo v Borisove, Valverde: "Takto nepostúpime"

streda, 1. október 2014 15:05 | Autor: TASR

Borisov 1. októbra (TASR) - Futbalisti Athletica Bilbao nepostúpia zo skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015, pokiaľ sa zopakuje ich výkon z utorkového súboja na pôde BATE Borisov. Myslí si to kouč baskického tímu Ernesto Valverde, ktorého zverenci prehrali s bieloruským šampiónom 1:2 a s jedným bodom na konte budú mať v ďalšom priebehu H-skupiny čo robiť, aby ešte prehovorili do boja o postup medzi najlepších 16 tímov.

BATE, ktoré v play off vyradilo bratislavský Slovan, pred dvoma týždňami podľahlo FC Porto vysoko 0:6. Aj v súboji s Bilbaom malo byť jasným papierovým outsiderom, no dianie na ihrisku tomu od úvodu vôbec nenasvedčovalo. "BATE pôsobilo kompaktnejším dojmom. My sme vôbec nezachytili úvod zápasu, dostali sme sa pod tlak, z ktorého vyplynul vedúci gól domácich. Za stavu 0:2 sme sa vrátili do hry gólom do šatne, ale po zmene strán sme pokračovali v mdlom vystúpení. V minulých zápasoch, ktoré nám nevyšli, som nebol spokojný s výkonom mužstva. Nasadenie však bolo v poriadku. Teraz mi chýbali u hráčov oba atribúty. Som sklamaný a na rovinu tvrdím, že ak budeme takto pokračovať, s osemfinálovou účasťou sa môžeme rozlúčiť," povedal Valverde.

Bilbao v minulej sezóne španielskej Primera division obsadilo 4. miesto a cez play off sa prebojovalo až do skupinovej fázy LM. Úvod nového ročníka však Baskov nezastihol v dobrej forme. Po šiestich kolách najvyššej španielskej súťaže im patrí až 16. pozícia. Útočník Aritz Aduriz pôsobil v mixzóne po ďalšej "facke" sklesnuto. "Nič nefunguje. Hrali sme slabo. Domáci boli lepší vo všetkých ukazovateľoch, viac behali, išli do súbojov. Nemôžeme takto hrať, musíme sa rýchlo zmobilizovať. Takto to ďalej nejde," sypal si popol na hlavu.

V tábore BATE Borisov vypukla nefalšovaná radosť a veľké oslavy: "Všetci sa tešíme z krásneho výsledku, lomcujú nami pozitívne emócie. Chceli sme si fanúšikov udobriť po výprasku v Porte a myslím si, že sa nám to podarilo. Proti španielskym klubom sa nám v predošlých zápasoch nedarilo, takže dnes máme ďalší dôvod na spokojnosť. Podarilo sa nám eliminovať silné stránky Athletica, ktoré má súper predovšetkým v krídelných priestoroch. Vybral som najlepších jedenásť hráčov, ktorým ďakujem za krásny večer," rozplýval sa kouč Borisova Aleksandr Jermakovič.