Main Content

Preview 2.kola EL: ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol

štvrtok, 2. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.kola EL: ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol
Preview 2.kola EL: ŠK Slovan Bratislava – SSC Neapol | zdroj: © TASR

Náš majster Slovan Bratislava po troch rokoch opäť hrá skupinovú fázu Európskej ligy. Prvý zápas síce absolútne nezvládol, ale teraz prichádza do Bratislavy svetový veľkoklub, čo je ideálna šanca na nápravu.

ŠK Slovan BratislavaSSC Neapol
Štvrtok 2. 10. 2014 o 19:00, rozhoduje Marijo Strahonja (Chorvátsko)

Slovan má za sebou jedno z najhorších období minulých rokov. Počas čierneho septembra prehral čo sa dalo. To by síce nebola ešte taká katastrofa, skôr zaráža spôsob prezentácie úradujúceho majstra. Prehra v Žiline 3:0, debakel v Berne 5:0, vlastnou hlúposťou stratené body v Dunajskej Strede za remízu 1:1, najhorší výkon proti Trenčínu pri prehre 2:0 a prehra 1:0 na pôde nováčika z Podbrezovej. Je priam zázrak, že mužstvo ide do zápasu s Neapolom stále v tom istom zložení.

Zostavu bude vyberať teda opäť František Straka, ale moc mu nezávidíme, lebo možno by potreboval aj klobúk s menami hráčov, aby vybral tých správnych. Do brány pôjde takmer určite Perniš, Polaček naňho totiž nezatlačil, lebo ani jemu zápasy v minulých týždňoch nevyšli. Na pravej strany obrany bude Čikoš, ale jeho výkonnosť najlepšie ohodnotil reprezentačný tréner, ktorý ho nenominoval, hoci okrem Pekaríka iného klasického hráča na tento post v nominácii nemá. Vrablec, ktorý by mohol zamotať karty na oboch krajoch , ešte po zranení nie je rozohraný, preto na ľavej strane bude Jablonský, ktorý zápas v Berne vynechal.

Spomínaný klobúk môže Straka uplatniť pri výbere druhého stopéra ku Gorositovi. Argentínčanovi sa ligový trest na tento zápas nevzťahuje, preto môže nastúpiť. Hudák od bernského výbuchu nehral ani minútu, Niňaj kiksuje momentálne každý zápas a Kolčák tiež nie je presvedčivý. Vidíme to na Niňaja, ale či to bude dobrá voľba, to ukáže až samotný zápas. Pred stopérmi je tiež viac otáznikov. Lásik je hlavou síce kdesi mimo, ale zrejme nastúpi, keďže je lepší smerom dozadu a má taliansky futbal v krvi. Vedľa neho by mohol hrať Grendel, lenže ten v Podbrezovej nebol ani na lavičke. Ďalšou alternatívou je Štefánik, ktorý síce minulý týždeň nechýbal na trávniku ani minútu, ale popravde, bol tak neviditeľný, že akoby ani na tom ihrisku nebol.

Na podhrotovej pozícii bude hrať Soumah, ktorému vypršal trest, ale zvyšok ofenzívy nie je vôbec jasný, pretože nikto si miesto nepýtal, keďže Slovan ani góly nedával. Najväčšie šance majú Kubík s Milinkovičom, ale ani prípadné prekvapenie neprekvapí. Na hrote útoku výrazne chýba Vittek. Fořt je jediná klasická alternatíva, ale ten sa trápi, navyše v Podbrezovej vyrobil svojou nepochopiteľnou chybou prehru, preto by „za odmenu“ mal začať tento zápas na lavičke. Peltier síce tiež nič svetoborné nehrá, hrotovým útočníkom ani nie je, ale v Podbrezovej bolo vidieť, že sa aspoň snaží, čo je v súčasnej situácii Slovana dosť veľa.

Ale trápi sa aj Neapol, ktorý tiež nemá výsledky, po ktorých túži. Do Ligy majstrov nepostúpil a v lige je priebežne až na ôsmom mieste. V minulom týždni hral proti dvom posledným mužstvám tabuľky, ale so šťastím uhral iba štyri body, keďže domáca remíza s Palermom 3:3 je stratou. Klub má problémy v obrane, čo zvýrazňuje brazílsky brankár Rafael Cabral, ktorý nie je očakávanou oporou. Ak sa na Neapol zatlačí, tak má problémy. Spomína sa síce aj menšia kríza v ofenzíve, ale až také zlé to v nej nie je. Neapol má množstvo hviezd, ktoré vám predstavujeme osobitne, ale tiež sú to len ľudia.

Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS (štúdio od 18:30) a ak budete niekam cestovať, tak si môžete vypočuť celý zápas na Rádiu Regina po 19:00.

Predpokladané zostavy
Slovan:
Perniš – Čikoš, Gorosito, Niňaj, Jablonský – Grendel, Lásik – Milinkovič, Soumah, Kubík – Peltier
Neapol:Cabral – Zuniga, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Gargano, Inler – Callejon, Hamšík, Mertens – Higuain

Ako tipovať
Toto je zápas, ktorý môže dopadnúť akokoľvek. Neapol je síce obrovský favorit, Slovan je k tomu úplne bez formy, no pre belasých je to zápas jesene, preto sa môže stať, že zrazu budú behať a hrať normálne, čo by zničilo tipy s hendikepom, ktoré budú teraz asi ako huby po daždi. No aj tak je väčšia kvalita na strane Neapolu. Veľmi sa potešíme, ak sa budeme mýliť, ale odporúčame dvojku (kurz v našej Tipovacej lige je 1,62).