Main Content

Futbal-ME-kval.: Bellarabi s premiérovou pozvánkou do nemeckej reprezentácie

štvrtok, 2. október 2014 18:05 | Autor: TASR

Frankfurt 2. októbra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nominoval na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie o postup na EURO 2016 proti Poľsku a Írsku aj jedného nováčika. Kvalitnými výkonmi v drese bundesligového Bayeru Leverkusen si premiérovú pozvánku do národného tímu vyslúžil ofenzívny stredopoliar Karim Bellarabi.

Bellarabi sa narodil v Berlíne, pre marocké korene mal ale šancu reprezentovať aj túto severoafrickú krajinu, no vybral si Nemecko. "Karim si zaslúžil túto pozvánku pre svoje excelentné výkony v klube. Je neuveriteľne silný v súbojoch jeden na jedného," uviedol Löw na adresu nového muža v reprezentačnom kádri.

V ňom figuruje dokopy 16 hráčov zo zlatého tímu z MS 2014 v Brazílii. Do reprezentácie sa po zranení vracia obrancu Dortmundu Mats Hummels, naopak pre zdravotné problémy chýbajú v mužstve Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Benedikt Höwedes, Marco Reus či Mario Gomez. Úradujúci majstri sveta nastúpia 11. októbra proti Poľsku vo Varšave a o tri dni neskôr privítajú na domácej pôde v Gelsenkirchene Írsko. Informovala o tom agentúra DPA.

Nominácia Nemecka:

Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)

Obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Erik Durm (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (FC Valencia), Antonio Rüdiger (Stuttgart), Sebastian Rudy (Hoffenheim)

Stredopoliari: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Lukas Podolski (Arsenal Londýn), Andre Schürrle (Chelsea Londýn)

Útočníci: Mario Götze (Bayern Mníchov), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)