Main Content

Futbal-EL: Hamšík po výhre nad Slovanom: "Gól som venoval manželke"

štvrtok, 2. október 2014 23:05 | Autor: TASR

Bratislava 2. októbra (TASR) - Hlasy hráčov po štvrtkovom zápase 2. kola I-skupiny futbalovej Európskej ligy UEFA 2014/2015 medzi Slovanom Bratislava a SSC Neapol (0:2):

Richard Lásik, stredopoliar Slovana: "Myslím, že prvý polčas z mojej strany bol lepší ako ten druhý. Bol som v pohode, bez nervozity. Nemali sme veľa šancí, okrem brvna Marka (Milinkoviča) sme si myslím vytvorili ešte jednu príležitosť. Oni hrali to čo potrebovali. V druhom polčase sme si viac verili, súpera sme zatlačili, ale Neapol dal potom druhý gól a bolo po zápase. Hamšík je extratrieda, dal jeden gól, na druhý nahral, takže myslím, že nie je o čom."

Tomáš Jablonský, obranca Slovana: "Vedeli sme, že Neapol má veľkú silu, zároveň sme si uvedomovali, že sme nevyhrali päť uplynulých zápasov. Do stretnutia sme išli s tým, že sa chceme pozbierať a myslím, že v druhom polčase sme ukázali, že futbal hrať stále vieme. Bohužial, prehrali sme 0:2. Na našu sa hru sa však už dalo pozerať a to bolo pre nás pozitívne. Je pravda, že sme mohli hrať odvážnejšie, ale v takej kríze, v akej sme sa pred zápasom nachádzali, by sa otvorená hra so súperom rovnala samovražde. Nechceli sme, aby sme schytali podobný výprask ako v Berne. Samozrejme, aktuálne skóre po dvoch dueloch 0:7 nás neteší, musíme však na tom popracovať a zase začať strielať góly."

Erik Čikoš, obranca Slovana: "Z jednej strany môžeme byť spokojní, že sme konečne hrali lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch. Na tej druhej nás môže mrzieť výsledok, lebo myslím, že dnes sa s Neapolom dalo hrať. Veľká škoda prvého gólu súpera, následne nás určite mrzela Markova šanca, po ktorej mohlo byť 1:1 a stretnutie by sa vyvíjalo inak. Bola vidieť veľkosť hráčov Neapola, skúsene si to uhrali a vyhrali 2:0. Druhý gól padol po spolupráci Hamšíka s Higuainom, to sú tí veľkí hráči, ktorí z takýchto šancí vedia dať gól."

Dušan Perniš, brankár Slovana: "Myslím, že sme ukázali to, čo sme sľúbili. V našej hre bolo srdce, emócie i bojovnosť. Nehovorím, že škoda toho výsledku, ale urobili sme preto maximum. Pri góle som sa zbytočne pchal do toho centra, bol príliš plytký na to, aby som sa tam tlačil. Bola to moja chyba a je mi to ľúto kvôli chalanom."

Marek Hamšík, kapitán SSC Neapol: "Teší ma gól a teší ma aj víťazstvo, takže som rád. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, Slovan dobre bránil. Z gólu som mal radosť, venoval som ho manželke. Som vďačný aj domácim fanúšikom, ktorí ma pri striedaní vytlieskali. Moji spoluhráči boli prekvapení z Pasienkov, dúfam, že v Bratislave čoskoro bude nový moderný štadión. Pri góle som si nabiehal na dlhú loptu, možno som Dušana trochu predstihol a padlo to tam. Určite to nebol pre mňa bežný zápas, veď som sa vrátil na Slovensko pred slovenských fanúšikov. Prišli sme si po víťazstvo a to sme splnili. Máme šesť bodov a to je dobré."