Main Content

Hokej: Žilinu povedie Mikula, podpísal zmluvu do konca sezóny s opciou

piatok, 3. október 2014 11:05 | Autor: TASR

Žilina 3. októbra (TASR) - Novým trénerom hokejistov MsHK DOXXbet Žilina sa stal Peter Mikula. Na poste nahradil Josefa Zavadila, ktorý v utorok požiadal vedenie klubu o uvoľnenie z funkcie z osobných dôvodov.

"Novým trénerom je Peter Mikula. Podpísali sme zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny s možnou opciou na ďalšiu," uviedol pre TASR športový riaditeľ klubu Imre Valášek. "Rokovania prebehli rýchlo vzhľadom na akútnu situáciu, ktorú sme museli riešiť. Nečakali sme, že pán Zavadil zruší svoj kontrakt a tak sme sa museli pozerať po novom trénerovi. Zahralo nám do karát, že Mikula pred pár dňami skončil v Osvienčime a tak sme ho kontaktovali. Myslíme si, že je to kvalitný kouč a s jeho pomocou sa nám podarí dosiahnuť naše ciele. Tie sú samozrejme postup do play off," pokračoval Valášek.

Mikula sa vrátil do najvyššej slovenskej ligy po pôsobení v Unia Osvienčim. Do poľského tímu prišiel po sezóne 2012/13, v ktorej priviedol k extraligovému titulu HKM Zvolen a získal aj Zlatý puk pre najlepšieho trénera ročníka. Zvolen mu však vtedy nepredĺžil kontrakt.

Žilina momentálne figuruje na poslednom desiatom mieste extraligovej tabuľky, keď z deviatich zápasov získala iba štyri body. Najbližší duel ju čaká už v piatok proti Banskej Bystrici.

Zavadil sa stal šéfom striedačky "vlkov" v lete. S tímom absolvoval náročnú prípravu, v rámci ktorej musel zložiť nový tím z takmer 50 hráčov na skúške. V úvodných deviatich dueloch najvyššej domácej súťaže vyhrali len nad výberom HK Orange 20 (3:1).