Main Content

Analýza 22. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 12. február 2011 01:39 | Autor: Sport7 sk

Analýza 22. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 22. kola Bundesligy: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend ďalším, už 22. kolom. Prinášame vám analýzu k zápasom Leverkusenu, Bayernu a Schalke 04. Nech sa páči...

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen, 15.30

Od 11. kola, kedy boli domáci na 4. priečke v tabuľke, sa neustále prepadajú hlbšie a hlbšie. Môžu za to aj zranenia niektorých kľúčových hráčov. Jarná časť sa pre Frankfurt nezačala dobre. Zo štyroch zápasov 3 prehrali a v poslednom, proti Freiburgu, remizovali. Okrem toho, že sa tímu nedarí herne, nedarí sa mu ani strelecky, v posledných 6-tich zápasoch strelili len 1 gól! Je to trochu na zamyslenie, pretože v tíme majú jedného z najlepších strelcov tejto sezóny, Theofanisa Gekasa. Na konte má už 14 gólov. S Eintrachtom to však nevyzerá až tak zle. Majú tretiu najlepšiu obranu v celej lige. Za svoj chrbát pustila zatiaľ len 26 gólov.

V uplynulom kole hostia znova stroskotali na Norimbergu, ktorý týmto víťazstvom prerušil víťaznú šnúru Bayeru. Posledným zápasom sa Leverkusen dostal do veľkých problémov. Až tri tímy sú od neho vzdialené len na 3 body, čo môže znamenať, že po tomto kole sa hostia môžu prepadnúť až na piatu priečku. Zo stredajších medzištátnych stretnutí sa všetci reprezentanti vrátili zdraví, až na českého obrancu Michala Kadleca. Tréner Heynckess sa tak nemusí strachovať o zostavu, aj keď zopár hráčov hlásilo menšie zdravotné ťažkosti.

História je pre oba tímy pomerne rovnaká. Frankfurt má síce na konte viac výhier nad Leverkusenom, no v posledných štyroch vzájomných dueloch sa darilo viac Bayeru. Domáci majú najviac zranených hráčov v obrane a aj preto sa v posledných zápasoch venujú predovšetkým defenzívnej činnosti. Uvidíme, či sa ubránia aj Bayeru, ktorému po minulotýždňovom zaváhaní dýchajú na krk tri tímy a tak musí jednoznačne zvíťaziť aby si udržal druhé miesto.

Bayern Mníchov - Hoffenheim, 15.30

Domáci v minulom kole nedokázali využiť šancu dostať na 2. miesto v tabuľke a prehrali s Kolínom 3:2. Teraz však hrajú na domácej pôde a tam sú suverénne najlepším tímom ligy. Navyše v každom z posledných šiestich zápasov hraných v Allianz Aréne nasúkali súperovi tri alebo viac gólov. Prvýkrát v tejto sezóne nastúpia spolu Ribéry aj Robben od začiatku zápasu, čo je taktiež predzvesť ešte väčšej útočnej sily. Otázny je však štart útočníka Maria Goméza, ktorý si proti Kolínu privodil zranenie.

Hostia majú taktiež dobre našliapnuté a od miestenky do Ligy Majstrov ich delí už len 5 bodov. Hráči sú v poriadku, takže tréner bude môcť proti Bayernu postaviť to najlepšie čo má k dispozícií. Bude to mať však eľmi ťažké, keďže proti Hoffenheimu hrá aj história. Ten nad Mníchovom ešte nikdy nevyhral!

Od oboch tímov sa očakáva pekný a ofenzívny futbal s množstvom gólov. Veď Bayern ich má na konte 42 a Hoffenheim len o tri menej.

Schalke 04 - SC Freiburg

Hráči Schalke 04 naposledy odohrali vynikajúci zápas proti lídrovi z Dortmundu a uhrali bezgólovú remízu. Svojim perfektným výkonom sa o to pričinil reprezentačný brankár Nemecka, Manuel Neuer. Domáci sa však stále nedostali zo šlamastiky, ktorú si narobili v prvej polovici sezóny. Od zostupovej priečky ich totiž delia len 4 body. Majú preto čo robiť, aby sa dostali do bezpečnej vzdialenosti.

Hostia si udržujú dlhú šnúru bez prehry. Posledný tím, ktorý ich dokázal poraziť je Hannover, ktorý ich zdolal ešte v novembri. V tabuľke im tak patrí zatiaľ skvelá 6. priečka. Aj v tomto zápase sa možno bude prepisovať história, no tentoraz klubová. Ak sa útočník hostí, Papiss Demba Cissé, trafí, vyrovná tak 14-ročný klubový rekord Rodolfa Cardosa v počte gólov v jednej sezóne. Trénerovi hostí však kvôli rôznym zdravotným problémom chýba až 5 hráčov.

Čo sa vzájomných zápasov týka, oba tímy sú na to pomerne vyrovnane. V prípade úspešnosti domácich zápasov je na tom však lepšie Schalke. Domácich navyše potlačí aj ich cieľ získať miestenku do Európskej Ligy, zatiaľ čo Freiburg sa chce hlavne udržať v súťaži. Práve toto stretnutie by mohlo byť tou pravou príležitosťou pre Schalke, aby sa vzdialilo zóne zostupu a priblížilo sa k vysnívanej miestenke do Európskej Ligy.