Main Content

Analýza 23. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 12. február 2011 11:25 | Autor: Sport7 sk

Analýza 23. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýza 23. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: Sport7, foto SITA

Španielská Primera Division pokračuje v sobotu a nedeľu kompletným 23. kolom. Prinášame vám analýzu k štyrom vybraným zápasom, ktoré sa nám zdali najzaujímavejšie pre divákov, ale aj tipujúcich.

 


SOBOTA


Atletico Madrid - Valencia, 18.00

Quique Sanchez Flores je na pokraji vyhodenia, no jeho hráči ho majú šancu zachrániť proti jeho bývalému klubu na Vicente Calderón proti Valencii.

Colchoneros majú momentálne hroznú formu. Prehrali šesť z posledných 7 zápasov, aj keď tri z nich s Barcelonou a Realom Madrid.

Na druhej strane Los Che pod trojročným vedením Unaia Emeryho porazili Atletico Madrid len raz v siedmych zápasoch, keď stratili na štadióne Vicenteho Calderona v predposlednom zápase sezóny 2008/2009 miesto pre Ligu Majstrov a potom prehrali s Atleticom aj vo štvrťfinále Európskej ligy.

Aj keď Valencia na rozdiel od Atletica vyhrala 6 zápasov a uhrala aj jednu remízu v posledných siedmych zápasoch La Ligy, zápasy proti top 6-ke mužstiev v lige jej veľmi nevychádzajú. Los Che nevyhrali v 18 stretnutiach s týmito súpermi na ich pôde v rade.

Náš tip: Víťazstvo Atletica Madrid [ kurz 2,10 na BetClic ]

Sporting Gijon - Barcelona, 20.00

Vynikajúci Messi nazbieral už 7 hetrikov v posledných 53 štartoch, naposledy proti Atleticu Madrid na Nou Campe minulý víkend. V 82 zápasoch tak skóroval neuveriteľných 83 gólov! Vo svetle týchto skutočností môžeme rozmýšľať nielen o takmer istej udalosti Messiho gólu, ale aj dvoch (čo sa mu podarilo v 22 zápasoch z posledných 53) či ôsmom hattricku.

Navyše pri pohľade na bilanciu Barcy v zápasoch vonku sa všetko zdá vopred rozhodnuté. 10 zápasov, 10 výhier a 36 vsietených gólov oproti 4 inkasovaným. V týchto zápasoch vyhrali v deviatich minimálne o dva góly a v siedmich dokonca obidva polčasy.
Zároveň však netreba zabúdať ako blízko je zápas Ligy Majstrov na Emirates Stadium s Arsenalom a preto sa netreba čudovať prípadnému „B“- tímu Barcelony na ihrisku Gijónu.

Na druhej strane Katalánci ukázali, že vedia zvládať viacero súťaží naraz a vidina 17. zápasu bez prehry tiež nie je na zahodenie. Písať históriu je veľmi lákavá príležitosť.

Racing Santander  - Sevilla, 22.00

Marcelino Garcia Toral je späť na štadión El Sardinero. Tri roky po tom, ako priviedol  Kantabriáncov do Európy sa bude očakávať domáci triumf nad nenaštartovanou Sevillou.

Toral sa vracia po účinkovaniach v Recrerativo Huelva a nezvládnutom angažmáne v Reale Zaragoza. Teraz zdedil potentných Racinguistas, ktorí majú rozhodne na to poraziť Andalúzanov.

Odkedy na začiatku sezóny schytali domáci výprask od Barcelony, Racing utrpel doma len jednu prehru. Vo zvyšných zápasoch 4 krát remizoval, 4 krát vyhral a dokonca v 5 piatich zápasoch si dokázal udržať čisté konto. Určite lepšia bilancia, akou disponuje Sevilla.

Andalúzania pred 14 dňami remizovali s La Coruňou len 2 krát v za posledných 38 zápasov hraných vonku (3:3).
Naposledy doma podala proti rivalovi z Malagy ľahkovážny výkon a aj to nás ubezpečuje o tom, že Racing využije výhodu domáceho prostredia.


NEDEĽA


Espanyol - Real Madrid, 21.00

Aj keď sa zdá byť o titule v očiach mnohých rozhodnuté, Real ešte určite prehodí výkon na vyšší stupeň. Samozrejme, že jeho výkony ovplyvňujú hlavne výsledky Barcelony. My budeme predpokladať, že Barca v Gijóne jednoznačne zvíťazí aj aj preto bude Real opäť hrať pod tlakom s vidinou ďalšieho prehĺbenia straty na úradujúceho majstra.
 
Možno Real každý druhý týždeň valcuje na Santiago Bernabeu svojich súperov, no vonku je jeho prejav dosť nejasný a nepresvedčujúci.

Spoločným činiteľom pre hru Realu sa zdá byť defenzívny charakter súpera. To sa odrazilo vo viacgólových zápasoch so San Sebastianom, Malagou, Herculesom, Zaragozou či Getafe.

Na druhej strane výlety do Mallorcy, Levante, Sportingu, Almerie a Osasuny poskytli len menej ako 2,5 gólu na zápas. Real v nich získal len 6 bodov z možných 15, zakončených prvou prehrou so slabším súperom pred dvoma týždňami na Reyna de Navarro v Pamplone.

Je pochopiteľné, že Espanyol po strate Victora Ruiza a Didaca Vilu (prestup) stratil body s Villarealom a následne Almeriou, no Andulky nikdy nehrali na individuality.

Zverenci Mauricia Pochettina doma na Cornella El Prat majú reálnu šancu udržať si ďalšie čisté konto a skvelá domáca bilancia naznačuje ďalšie možné zaváhanie Realu. My skúsime veľmi nečakaný tip na zápas bez gólu alebo víťazstvo Espanyolu 1:0. Samozrejme tento tip odporúčame len tým, ktorí radi pokúšajú šťastie a samozrejme neriskujte veľa peňazí!