Main Content

Sergio Ramos – zranený madridský hrdina

utorok, 7. október 2014 11:36 | Autor: Jakub Vaverka

Sergio Ramos – zranený madridský hrdina
Sergio Ramos – zranený madridský hrdina | zdroj: © TASR

Už vo štvrtok čaká slovenskú futbalovú reprezentáciu najsledovanejší zápas za posledné roky. Zverenci Jána Kozáka nastúpia v kvalifikačnom zápase o ME 2016 v domácom prostredí proti Španielsku. Úradujúci majstri Európy prichádzajú na vypredaný žilinský štadión aj s viacerými hráčmi úzkej svetovej špičky. V mini- seriáli sme sa rozhodli predstaviť najväčšie hviezdy La Furia Roja.

Bežal nadstavený čas májového finále Ligy majstrov medzi Atléticom Madrid a Realom Madrid. Španielske derby vo finále Champions League sa chýlilo ku koncu, Los Colchoneros vyhrávali po góle Godina 1:0 a bránili sa zubami nechtami. Sergio Ramos sa však nechcel zmieriť s myšlienkou, že opäť vytúženú trofej nevyhrá. V posledných minútach pridaného času sa mu po expresnej hlavičke podarilo vyrovnať a predĺženie jasne režíroval Biely Balet. Tento zápas bol jedným z príkladov toho, aký je Sergio Ramos hráč. Nekompromisný, bojovník a hlavne sa nikdy nevzdáva.

V súčasnom futbale nájdeme iba niekoľko mien, ktoré sú považované za kvalitnejšie na stopérskom poste. Rodák z mesta Camas, ktorý je odchovancom FC Sevilla a v tomto klube robil aj prvé kroky v najvyššej súťaži, má 28 rokov a prežíva jednu zo sezón na vrchole svojich síl. Keď v roku 2005 prestupoval z Andalúzie do hlavného mesta, iba málokto by bol odhadoval, že momentálne bude jedným z najdlhšie slúžiacich futbalistov v drese Pusiniek.

Hrať deväť rokov za A tím klubu akým Real Madrid rozhodne je, to sa nepodarí nikomu. Kontroverzný prezident Florentino Perez počas svojej vlády poslal preč aj väčšie mená ako Ramos, ale odhodlaný pracant s číslom štyri mu za celé to obdobie nedal dôvod, aby vôbec uvažoval o jeho predaji. V španielskej reprezentácii začal Ramos svoje pôsobenie taktiež v roku 2005, prestup na štadión Santiaga Bernabeua mu prospel aj v tomto ohľade. Jeho prvým veľkým turnajom boli MS 2006 v Nemecku.

V kádri španielskej reprezentácie patrí medzi defenzívne piliere a nie tajomstvom, že je to práve Sergio Ramos, kto má najistejšie miesto v obrannej štvorke. Jeho veľkou devízou je fakt, že vďaka klubovej príslušnosti si dokonale rozumie s brankárom Ikerom Casillom a Ramos je veľmi platný aj pri štandardných situáciách. Je dobre stavaný, preto s ním majú obrancovia či už pri rohových alebo nepriamych kopoch značné problémy.

Madridská opora nakoniec na Slovensko necestuje kvôli zraneniu.