Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.10.)

nedeľa, 5. október 2014 08:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

LOS ANGELES: Slovenský krídelník Marián Gáborík sa zapojil po svalovom zranení do tréningu svojho tímu a podľa zámorských médií by ho v úvode sezóny nemalo obmedzovať žiadne zranenie.

ISLANDERS: Rovnako je na tom aj „Gabbyho“ krajan Ľubomír Višňovský, ktorý v zámorí háji farby organizácie New York Islanders. Slovenský obranca mal počas prípravy problémy s chrbticou, do úvodného stretnutia „ostrovanov“ v novej sezóne by ale mal nastúpiť.

ISLANDERS: Vedenie New Yorku Islanders vystužilo svoje defenzívne rady dvomi zadákmi. Z Bostonu Bruins prichádza výmenou za dva draftové výbery v druhom kole v roku 2015 a 2016 a výber v treťom kole 2016 Johnny Boychuk. Z Chicaga Blackhawks zasa prichádza Nick Leddy výmenou za obrancu T.J. Brennana, gólmana Andersa Nilssona a fínskeho mladíka Villeho Pokku.

DETROIT: Ruský forward Pavel Dacjuk sa zapojil do prípravy Detroitu Red Wings na novú sezónu, no jeho poranené rameno nie je stopercentne v poriadku a podľa najnovších prognóz by mal vynechať prvých osem stretnutí novej sezóny zámorskej profiligy.

CHICAGO: Vedenie Chicaga Blackhawks podpísalo ročný kontrakt v hodnote 550 000 amerických dolárov s útočníkom Danielom Carcillom, ktorý už v minulosti dres „jastrabov“ obliekal. Naposledy pôsobil v tíme New Yorku Rangers.

ST. LOUIS: Vedenie Saint Louis Blues naďalej nemôže rátať so službami obrancu Carla Gunnarssona, ktorý do organizácie Blues zavítal v rámci výmeny Romana Poláka z minulej sezóny.

ST. LOUIS: V kempe Saint Louis Blues sa nepresadil skúsený obranca Ryan Whitney, ktorý naposledy pôsobil vo Floride Panthers. Väčšinu sezóny ale strávil na farme v AHL v tíme San Antonio Rampage.

KHL

OMSK: Vedenie Avangardu Omsk sa bude údajne v závere roka zaoberať novou zmluvou pre svojho súčasného kouča Raima Summanena, ktorý je zatiaľ so svojím tímom vo Východnej konferencii druhý vďaka zisku 29 bodov v 13 dueloch.

ZÁHREB: K trénerskej zmene dôjde aj v Medveščaku Záhreb. Po nepresvedčivých výkonoch sa chorvátsky celok rozhodol odvolať trénera Chucka Webera.

NOVGOROD: Tím Torpedo Nižnij Novgorod sa bude musieť dva zápasy zaobísť bez obrancu Pavla Valentenka, ktorý bol disciplinárnou komisiou KHL potrestaný dvojzápasovým dištancom za úmyselné vyvolanie bitky v súboji na ľade Amuru Chabarovsk. Jednozápasovú „stopku“ za rovnaký prečin dostal aj jeho spoluhráč Alexander Makarev.

CHABAROVSK: Bez trestu sa neobišli ani hráči Amuru Chabarovsk. Päťzápasový dištanc zinkasoval od disciplinárky Michail Železnov za jeho nevyberavý zákrok na protihráča Sakariho Salminena do oblasti hlavy a krku.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

10. KOLO: Dnes je na programe 10. kolo slovenskej Tipsport extraligy:

HK Nitra – HK Poprad (17:00 hod)
HK 36 Hant Skalica – MsHK Žilina (17:00 hod)
HC’05 Banská Bystrica – HKM Zvolen (17:00 hod)
HC Košice – Dukla Trenčín (17:00 hod)
ŠHK 37 Piešťany – MHC Mountfield Martin (17:00 hod)