Main Content

Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 6. október 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 13. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Trináste kolo prinieslo zmenu na konci tabuľky, keď Ružomberok prepustil miesto Banskej Bystrici a možno zaznamenáme aj prvú trénerskú zmenu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Igor Šemrinec (Trenčín) – V tomto kole sme nevideli žiaden výrazný brankársky výkon. Ale Šemrinec sa sem nominoval vďaka dvom ťažším zákrokom v závere zápasu, keď vyrazil strely Štefánika a Halenára. Ostatní brankári mali maximálne jeden ťažký zákrok. Jeho nominácia je vyznamenaním aj pre obranu Trenčína, ktorá hrala veľmi dobre.

Obrancovia

Juraj Chvátal (Senica) – Hoci je vekom ešte dorastenec, tak opätovne odohral na pravej strane obrany veľmi dobrý zápas, keď sa nebol podporovať ani útok. Predviedol fantastický center na vyrovnávajúci gól, keď vo voľnom priestore našiel Kalabišku. Onedlho mohol aj sám skórovať, ale jeho strela skončila na žrdi.

Ramon Rodriguez da Silva (Trenčín) – Tento brazílsky stopér podal podľa nás svoj najlepší individuálny výkon za ten dlhý čas čo je v Trenčíne. Na jednej strane bola síce nemohúcnosť hráčov hostí, ale Ramon aj tak vyhrával osobné súboje rad za radom. K tomu pridal dobré odoberania lopty a kvalitnú rozohrávku.

Roman Častulín (Myjava) – Z tradičnej myjavskej obrany zostal v záverečnej fáze zápasu proti Podbrezovej už iba sám. A práve v tom čase nováčik Myjavčanov zatlačil, lenže bez gólového efektu. Domáca obrana na čele s Častulínom hostí do poriadnej šance nepustila, čo bol kľúč k najtesnejšiemu víťazstvu.

Matúš Čonka (Trnava) – Domáca obrana pracovala takmer počas celého zápasu spoľahlivo, keďže hráči Dunajskej Stredy sa nedostávali do šancí. Čonka bol najdôležitejší článok peknej trnavskej kombinácie pri čiare, z čoho vyústil jeho center a Vyskočilov prvý gól. V závere zápasu sa na ňom vyfauloval Mário Tóth, čím zhasla aj posledná nádej DAC na vyrovnanie.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Senica) – Neukázal síce nejaký strhujúci výkon, ale aj tak mal výrazný podiel na víťazstve Seničanov, lebo zabral presne vtedy, keď mal. Hoci je pravák, tak Piroskovi nacentroval na gól ľavačkou. Hlohovského vrchol prišiel pri víťaznom góle, keď naviedol loptu do stredu a v ideálnom čase našiel nabiehajúceho Kalabišku.

Lukáš Janič (Ružomberok) – Prišiel pod Čebrať až v priebehu sezóny, ale hneď sa vďaka skúsenostiam zaradil k oporám mužstva. Vo veľmi dôležitom zápase proti Zlatým Moravciam bol najdôležitejším článkom víťazstva domácich. Prvý gól strelil sám, na druhý famóznym pasom prihral Zreľákovi, čím rozhodol o osude stretnutia.

Haris Hajradinovič (Trenčín) – Zrežíroval víťazstvo Trenčína. Jeho pas na Jaira pred prvým gólom bol základom otvorenia skóre. V ďalšom priebehu si doslova vypýtal pokutový kop, ktorý nedovolil zahrávať nikomu inému a strelil tretí gól zápasu. No a štvrtý bol iba čerešničkou, keď prešiel sám s loptou asi 50 metrov, narazí si s obrancami hostí a strelí si gól.

Jan Kalabiška (Senica) – Český futbalista bol ústrednou postavou piatkovej predohrávky. Hostia boli v úvode zápasu lepší, zaslúžene vyhrávali, ale Kalabiškov vyrovnávajúci gól zmenil dej stretnutia. Aktivitu ukazoval aj naďalej, preto sa práve Kalabiška stal strelcom víťazného gólu.

Útočníci

Martin Vyskočil (Trnava) – Trnavčanom sa strelecky nedarilo, preto tréner Jarábek posadil na lavičku Jendriška s Mikovičom, poslal do hry Vyskočila, čo mu dokonale vyšlo. Vyskočil dvakrát vyskočil vyššie ako stopéri hostí, keď najprv prehlavičkoval Salátu a neskôr vycvičil Mária Tótha.

Adam Zreľák (Ružomberok) – V niektorých minulých zápasoch sa trápil, ale ten proti Zlatým Moravciam mu vyšiel. Pri druhom góle si dobre spracoval loptu, obohral obrancu s brankárom a od brvna skóroval. Na tretí gól prihral Turčákovi. Hádam sa dostal do ideálnej formy v správnom čase, keďže nasleduje pre „21“ baráž s Talianskom.