Main Content

NHL: Johansen podpísal s Blue Jackets novú trojročnú zmluvu

utorok, 7. október 2014 09:05 | Autor: TASR

Columbus 7. októbra (TASR) - Kanadský hokejista Ryan Johansen sa konečne dokázal dohodnúť s vedením klubu NHL Columbus Blue Jackets na novej zmluve. Dvadsaťdvaročný center podpísal ako obmedzený voľný hráč trojročný kontrakt, ktorý mu zaistí celkový príjem vo výške 12 miliónov dolárov. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej profiligy.

S 63 bodmi (33+30) najproduktívnejší hráč "modrokabátnikov" v minulej sezóne rokoval s klubom celé leto, dohoda sa napokon zrodila v hodine dvanástej - tri dni pred štartom novej sezóny. Johansen by mal prvé dva roky poberať plat 3 milióny dolárov a v poslednom ročníku zmluvy mu stúpne až na 6 miliónov.

Hoci vynechal celý prípravný kemp a nad jeho fyzičkou visí veľký otáznik, chcel by nastúpiť v úvodnom zápase ročníka v noci na piatok proti Buffalu. "Cítim sa dobre. Som blízko zápasovej formy. Moji spoluhráči z minulej sezóny Nathan Horton a Boone Jenner sú zranení, takže ma zrejme hodia do vody s novými hráčmi. Je to pre mňa výzva," citoval Johansena denník Columbus Dispatch.