Main Content

KHL: Majster SR so Slovanom Alexander Jerofejevs mieri do Rigy

utorok, 7. október 2014 15:05 | Autor: TASR

Riga 7. októbra (TASR) - Lotyšský hokejista Alexander Jerofejevs sa vracia do KHL v drese Dinama Riga. Bývalý obranca HK Poprad a majster Slovenska so Slovanom Bratislava zo sezóny 2011/2012 vystuží defenzívu tímu po tom, čo z nej pre zranenie vypadla až trojica hráčov vrátane Milana Jurčinu. Informoval oficiálny klubový web.

Okrem slovenského beka v súčasnosti nehrá pre zranenie ani Edmunds Augstkalns či Krišjanis Redlihs. V mužstve Rigy, v ktorom okrem Jurčinu pôsobí aj Marcel Hossa, zostalo len päť obrancov, vedenie tak vyriešilo nelichotivú situáciu angažovaním Jerofejevsa.

Ten pôsobil v rámci doterajšej kariéry aj na Slovensku, keď najskôr v sezóne 2006/2007 prišiel z fínskeho Ilves Tampere do Popradu a ročník 2011/2012 zavŕšil v drese bratislavského Slovana ziskom majstrovského titulu v extralige. Predtým pôsobil aj v pražskej Sparte či v KHL v tímoch Neftechimik Nižnekamsk a Metallurg Novokuzneck. V uplynulej sezóne obliekal dres Neftjaniku Almetievsk v nižšej VHL. Lotyšsko reprezentoval na piatich svetových šampionátoch.