Main Content

NHL: Obhajca Los Angeles vstúpil do sezóny prehrou, Chára a spol. víťazne (2)

štvrtok, 9. október 2014 08:05 | Autor: TASR

New York 9. októbra (TASR) - Úvodná noc 98. ročníka zámorskej hokejovej NHL bola bez slovenských bodov. Prvý zápas sezóny nevyšiel obhajcovi Stanleyho pohára, Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom prehral na domácom ľade so San Jose hladko 0:4. V ďalšom súboji Boston vedený slovenským kapitánom Zdenom Chárom vydrel víťazstvo 2:1 nad Philadelphiou.

Na úvodný zásah domáceho Reillyho Smitha v 11. minúte odpovedal za hostí v tretej časti Sean Couturier, dva body "medveďom" zaistil 111 sekúnd pred koncom útočník Chris Kelly. Chára bol na ľade pri inkasovanom góle a zapísal si tak do štatistík mínusku, počas 21:17 odohratých minút vyslal na bránku súpera tri strely a rozdal dva bodyčeky.

Začiatok duelu Los Angeles so San Jose mal slávnostný nádych, keď domáci klub vyvesil v Staples Center majstrovskú vlajku. Sharks im však oslavy pokazili, "kráľov" sfúkli 4:0 a revanšovali sa im tak za minulosezónne vyradenie v 1. kole play off. Slovenský krídelník v drese LA Marián Gáborík odohral v stretnutí 16 a pol minúty a prezentoval sa dvoma neúspešnými streleckými pokusmi.

V úvodnom zápase ročníka zvíťazili hráči Montrealu na ľade kanadského rivala Toronta 4:3. Hostia otočili stretnutie, v ktorom prehrávali po prvej tretine 1:2, dvoma gólmi sa pod ich triumf podpísal český center Tomáš Plekanec. Prvý gól sezóny strelil v 5. minúte duelu krídelník Canadiens Max Pacioretty.

Výsledky zápasov úvodného dňa základnej časti NHL:

Toronto - Montreal 3:4, Boston - Philadelphia 2:1, Calgary - Vancouver 2:4, Los Angeles - San Jose 0:4

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o konečné výsledky zápasov Calgary - Vancouver a Los Angeles - San Jose.