Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.)

štvrtok, 9. október 2014 10:59 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Už v lete vyprší zmluva 31-ročnému obrancovi Danimu Alvesovi. Tento fakt veľmi zaujíma Chelsea, Liverpool, Manchester City aj Manchester United. Brazílčan by ale momentálne preferoval zotrvanie v Katalánsku.

BARCELONA: Miesto Gerarda Piqueho v zostave je veľmi nestabilné, a preto sa skloňoval odchod do Manchestru United. 27-ročný stopér ale prestup rázne odmieta a je odhodlaný vo svojom rodnom meste ostať.

ATLÉTICO MADRID: Majster Španielska bol v lete údajne blízko k získaniu JoséhoCallejóna z Neapola. Taliani ale žiadali 30 miliónov eur, zatiaľ čo Madridčania boli ochotní ponúknuť „len“ 22. Podľa niektorých špekulácii by ale vyjednávanie mohlo pokračovať v zime.

REAL MADRID: Z tréningu sa predčasne porúčal španielsky záložník Isco. Lekárom sa sťažoval na bolesti brucha a teraz čaká na výsledky vyšetrení.

SEVILLA: Španielski novinári riešia výmenu útočníkov medzi Los Rojiblancos a Tottenhamom. Do Španielska by mal prísť Roberto Soldado, do Anglicka Carlos Bacca. Tím z Premier League má okrem toho hodnotu hráčov vykompenzovať finančnou čiastkou.

BILBAO: Španielska futbalová federácia ocenila trénera Ernesta Valverdeho titulom Tréner roka. Španielsky päťdesiatnik ale na dobrú sezónu nadviazať nevie a Bilbao je až devätnáste.

VILLARREAL: Zranený ľavý členok vyradí z hry pravého obrancu Antonia Rukavinu približne na 5 týždňov. Srbský futbalista teda nepomôže ani národnému tímu.

ALMERÍA: 23-ročnému krídelníkovi Edgarovi Méndezovi sa podarilo dostať do zostavy Almeríe a okamžite mu bola predĺžená zmluva do leta 2018.

CELTA VIGO: Hoci reprezentácii Argentíny ešte Augusto Fernández k dispozícii nebude, od ďalšieho ligového zápasu už tento krídelník môže hrať. Na listine zranených ho držalo zranené lýtko.