Main Content

S rešpektom, no sebavedomo...

štvrtok, 9. október 2014 13:16 | Autor: Jakub Mihálik

S rešpektom, no sebavedomo...
S rešpektom, no sebavedomo... | zdroj: © TASR

Nálady pred zápasom Slovensko - Španielsko sa rôznia. Väčšina fanúšikov "svojim" neverí. Buďme na trávniku i na tribúnach sebavedomí!

Áno, Španielsko je úradujúci majster Európy. Áno, vo svojom kádri má tie najjagavejšie hviezdy súčasnosti. Veru má lavičku tak širokú, že ktokoľvek z nej by bol pravdepodobne v našej reprezentácii najväčšou hviezdou. Áno, na papieri nemáme šancu a podľa neho by sme mali byť radi aj za tesnú prehru.

Musíme však do zápasu vstupovať ako ošípaná, ktorá čaká na ranu z milosti? Viem, porazenecké nálady sú v našom futbale populárne takmer tak, ako následné oslavy prekvapenia. Ale čo keby sme tentokrát vstupovali do zápasu, síce s rešpektom, no sebavedomo? Spýtajte sa Martina Kližana, ktorý pred pár dňami jedného opáleného toreadora zo Španielska pokoril. Bez sebavedomia to v športe ide len ťažko.

Slovenskí reprezentanti si vďaka výhre nad Ukrajinou vytvorili výbornú pozíciu do bojov o postup. S bodmi zo zápasu so Španielskom sa nikdy nepočítalo, a tak nemáme čo stratiť. Je to práve náš súper, kto má čo stratiť.

Nehovorím, že si môžeme dovoliť brať len víťazstvo. Sila španielskeho tímu musí budiť úctu od Andorry až po Zimbabwe, od Čile až po Japonsko. Sebavedomé vystúpenie proti jednoznačnému favoritovi, na ktoré budeme môcť byť hrdí, hoci neuspejeme, však určite bude chutiť viac ako „ja som to vedel“ v prípade prehry...