Main Content

Hokej: HKM Zvolen - HK 36 Hant Skalica 5:4 v 11. kole - sumár, text

piatok, 10. október 2014 21:05 | Autor: TASR

Zvolen 10. októbra (TASR) -

HKM Zvolen - HK 36 Hant Skalica 5:4 (0:2, 2:2, 3:0)

Góly: 33. Brabenec (Bagin, Podkonický), 35. Podkonický (Puliš), 41. Bortňák (Podkonický), 42. Juraško, 58. L. Jurík (Juraško, Bortňák) – 13. Vaškovič (Školiak, Stloukal), 16. Štumpf (Méry, Drtina), 30. Štumpf (J. Jurík), 34. Školiak. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Korba, vylúčení: 3:4 navyše Síkela (Zvolen) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1117 divákov

Úvodné minúty patrili domácim, ale Romančík puk za svoj chrbát nepustil. V 6. minúte sa dostal do šance Jabrocký, no brankár Šimko jeho strelu vystihol. O šesť minút neskôr sa nepodarilo skórovať ani Ďalogovi na druhej strane, osamotený pred bránkou hostí nemieril presne. V 13. minúte dal vedúci gól Vaškovič z nevinne vyzerajúcej akcie, hoci pred Šimkom stáli až traja jeho spoluhráči. Aj druhý gól hostí, ktorý pridal Štumpf v 16. minúte, prišiel po chybe zvolenskej defenzívy. Skalica využila v prvej tretine takmer všetko, na čo siahla, keď z troch útočných akcií premenila na gól dve.

V 23. minúte sa rútil na domáceho brankára Štumpf, no neskóroval. Podarilo sa mu to až v polovici stretnutia a Skalica viedla pod Pustým hradom už 3:0. Domáci následne zatlačili súpera a prelomili smolu, na rozdiel dvoch gólov znížil Brabenec. Po prihrávke domáceho útočníka Chovana sa dostal do samostaného nájazdu Školiak a blafákom zavesil puk pod hornú žŕdku - 1:4. Odpoveď Zvolena bola rýchla, strelu Puliša tečoval už o minútu nato do siete Podkonický. V závere druhej tretiny mali domáci ešte možnosť trestného strieľania, Síkela ho však nepremenil.

Deväť sekúnd po návrate zo šatní stratili hostia za bránkou puk a Bortňák ho bekhendom poslal do bránky. O minútu neskôr Juraškova delovka od modrej čiary skončila rovnako v sieti - 4:4. V ďalšom priebehu mohol víťazstvo na stranu domácich prikloniť Podkonický po naskočení z trestnej lavice, dostal sa do samostatného nájazd, no gól mu neodobril videorozhodca. V závere sa to však Zvolenčanom podarilo, Juraško vytiahol Romančíka z bránky a Lukáš Jurík zabezpečil domácim tri body po dokonalom obrate.

ky lt