Main Content

Analýza zápasu: Robin Haase - Andreas Seppi (ATP Marseille)

sobota, 15. január 2011 08:55 | Autor: MP MP

Analýza zápasu: Robin Haase - Andreas Seppi (ATP Marseille)
Analýza zápasu: Robin Haase - Andreas Seppi (ATP Marseille) | zdroj: MP, foto SITA

V prvom kole tenisového turnaja v Marseille proti sebe nastúpia Robin Haase a Andreas Seppi. Od roku 2007, keď sa stretli prvykrát, to bude to ich tretí vzájomný duel. Bilancia je zatiaľ vyrovnaná 1:1. Zápas sa nám zdal mimoriadne atraktívny pre tipujúcich, preto k nemu prinášame našu analýzu.

Robin Haase (53.) - Andreas Seppi (47.)
Dátum: 15. februára 2011

Robin Haase je 23-ročný holandský tenista, ktorý sa momentálne nachádza na 53. mieste rebríčku ATP a nebyť zranení v minulých sezónach už mohol klopať na dvere elitnej 20-ky - potenciál na to určite má. Robin je univerzálny tenista, ktorý dokáže zahrať na všetkych typoch povrchov, avšak najsilnejší je na harde. Pri svojej výške 190 cm disponuje veľmi kvalitným servisom a tak isto presnými a razantnými údermi od základnej čiary. Holanďanovi sa zatiaľ v tejto sezone darí, otvoril ju v indickom Chennai, kde po výhrach nad Dancevicom a Sugitom prehral až vo štvrťfinále po trojsetovom boji s neskorším víťazom turnaja Stanislasom Wawrinkom. Potom sa presunul do Aucklandu, kde prehral takisto v troch setoch s americkým bombardérom Johnom Isnerom.

Na úvodnom grandslame roka si bez väčších problémov poradil s Berlocqom a Monacom. Vypadol až v 3. kole s Roddickom, pričom však treba podotknúť, že od stavu 1:1 na sety Robina trápilo menšie zranenie stehenného svalu. V prvých 2 setoch bol Roddickovi viac ako vyrovnaným súperom. Po Australian open sa presunul do Rottherdamu, kde mu vsak žreb neprial a vypadol v prvom kole so Soderlingom.

Andreas Seppi je 26-ročný Talian, ktorý momentálne okupuje 47. miesto rebríčku ATP. Ako väčšina Talianov preferuje antuku, avšak vďaka solídnemu servisu vie byt nebezpečný aj na rýchlejších povrchoch. Talian sa v úvode sezóny mierne trápil, 1.kolo v Dohe - prehral s Kohlschreiberom, 2.kolo v Sydney, po výhre nad trápiacim sa Istominom prišla prehra s Gasquetom, na Australian Open v 1.kole vydreté víťazstvo nad Clementom a prehra s Tsongom. Zlepšenie prišlo až minulý týždeň na domácom challengri v Bergame, kde Talian triumfoval, avšak tunajší súperi nedosahovali kvalít Haaseho. A práve po víťazstve v Bergame je otázne, či sa dokáže Seppi 100% pripraviť na ďalší turnaj.