Main Content

Ďano s prvým gólom a asistenciou v NHL, Hossa skóroval

nedeľa, 12. október 2014 08:05 | Autor: TASR

Ďano s prvým gólom a asistenciou v NHL, Hossa skóroval
Ďano s prvým gólom a asistenciou v NHL, Hossa skóroval | zdroj: © TASR

New York 12. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo dosiahol prvé kanadské body v zámorskej NHL už vo svojom druhom zápase.

Devätnásťročný nováčik v noci na nedeľu prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Columubusu Blue Jackets nad New Yorkom Rangers 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu.

Daňo zaznamenal prvý bod v najlepšej lige sveta v 7. minúte, keď asistoval na gól Arťoma Anisimova. Premiérový presný zásah pridal v 14. minúte tretej tretiny, keď pohotovo dorazil strelu Daltona Prouta.

VIDEO: Gól Marka Daňa

Premiéru v novom drese absolvoval Richard Pánik, no jeho Toronto prehralo s Pittsburghom 2:5. Dvadsaťtriročný útočník strávil na ľade 8:17 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod. Bodovo naprázdno vyšli aj Tomášovia Tatar a Jurčo, keď ich Detroit nestačil na Anaheim tesne 2:3. Nedarilo sa ani obrancovi Andrejovi Sekerovi, ktorého Carolina podľahla New Yorku Islanders 3:4. Slovenský bek bol najvyťaženejším hráčom duelu a zaznamenal jednu "mínusku". Jednu asistenciu si do štatistík pripísal ďalší zadák Andrej Meszároš, ale jeho Buffalu príliš nepomohla, keďže na ľade Chicaga prehralo vysoko 2:6. V domácom drese sa blysol gólom a honorom prvá hviezda zápasu Marián Hossa.

VIDEO: Gól Mariána Hossu

 

výsledky:

Boston - Washington 0:4
Columbus - NY Rangers 5:2 (DAŇO 1+1)
Detroit - Anaheim 2:3, Florida - New Jersey 1:5
NY Islanders - Carolina 4:3
Philadelphia - Montreal 3:4 pp a sn
St. Louis - Calgary 4:1
Tampa Bay - Ottawa 2:3 pp a sn
Toronto - Pittsburgh 2:5
Nashville - Dallas 4:1
Chicago - Buffalo 6:2 (Hossa 1+0 - Meszároš 0+1)
Arizona - Los Angeles 3:2
Colorado - Minnesota 0:3
San Jose - Winnipeg 3:0
Vancouver - Edmonton 5:4