Main Content

Analýza Ligy majstrov: AC Miláno - Tottenham Hotspur (1. osemfinále)

utorok, 15. február 2011 13:16 | Autor: Sport7 sk

Analýza Ligy majstrov: AC Miláno - Tottenham Hotspur (1. osemfinále)
Analýza Ligy majstrov: AC Miláno - Tottenham Hotspur (1. osemfinále) | zdroj: Sport7.sk

Po dlhej prestávke sme sa konečne dočkali pokračovania prestížnej Ligy majstrov! Dnes večer začínajú prvé osemfinálove súboje a my sme sa v našej analýze zamerali na konfrontáciu talianskeho a anglického futbalu. AC Miláno privíta na San Siro Tottenham Hotspur!

 

AC Miláno - Tottenham, 20.45

Spurs sa v šestnásťfinále Ligy Majstrov vracajú na miesto, kde v jeseni počas skupinovej fázy ligy majstrov takmer vybuchli. V Miláne s Interom prehrali nakoniec tesne 4:3, teraz ich čaká naopak milánske AC.

Zápas s Interom akoby vystihoval mužstvo Tottenhamu ako celok. Po 14 minútach prehrávali Kohúti už 3:0, avšak nakoniec prehru zmiernil kto iný ako Gareth Bale. Čoho v zápasoch Tottenhamu určite nie je nedostatok, sú práve góly.

Aj keď sa do obrany Tottenhamu vracia po uzdravení Michael Dawson, neočakávame, že to zabezpečí hosťom čisté konto v kolónke inkasovaných gólov. Na druhej strane bude chýbať trojgólový hrdina z októbrového zápasu v Miláne Gareth Bale. Ten je zranený. Spurs však disponujú nielen týmto talentom, ale aj mnohými ďalšími.

Mená ako Rafael van der Vaart, či Aaaron Lennon, ktorý dostal cez víkend od Harryho Redknappa voľno sú pre obranu AC zaručeným nebezpečenstvom. Vo forme je aj Niko Kranjcar, ktorý skóroval v lige dvakrát po sebe. Čo však bude Redknappovi okrem Bale-a chýbať najviac je stred poľa. Tom Huddlestone je zranený, Jermaine Jenas suspendovaný a nad Lukom Modričom visí otáznik v podobe zranenia. Do stredu poľa sa tak pravdepodobne postavia Wilson Palacios a Sandro.

Pozrime sa na výsledky Spurs v zápasoch vonku v prebiehajúcej sezóne Ligy Majstrov: Vyššie spomínaná prehra s Interom 4:3, remíza s FC Twente 3:3, remíza s Werderom Brémy 2:2 a ešte prehra s Young Boys Bern 3:2 v kvalifikácií o postup do Ligy majstrov. Čo je u týchto zápasov na prvý pohľad viditeľné je veľké množstvo gólov. Niet čo dodať, je jasné, že naša stávka sa zamerá na góly.

Hoci je AC Miláno ako líder Serie A nepochybne niekde inde ako sú Brémy, Twente či Bern, taliansky futbal má v tom anglickom silnú konkurenciu. Spomeňme si na minulú sezónu a ich dvojzápas proti Manchesteru United, ktorý mal celkový rezultát 7:2 v prospech Diablov z Manchestru.

Rossoneri nazbierali v skupinovej fáze "len" 8 bodov, čo nie je určite zničujúci počet, no udržali si dvakrát čisté konto. V lige naposledy rozdrvilo doma Parmu 4:0 a výraznou mierou k tomuto výsledku prispeli noví muži Mark van Bommel a Antonio Cassano. Ani jeden z nich však nebude môcť nastpúpiť, keďže už v tejto sezóne hrali Ligu Majstrov za iné tímy. Chýbať bude aj majster sveta Andrea Pirlo.

Môžeme polemizovať o tom, že ide o prvý z dvojzápasov, ktoré sú vždy príznačné ,,oťukávaním“ a zdržanlivou hrou, no podľa nášho názoru Spurs nevedia hrať a možno ani nikdy nechceli hrať opatrne. Hranie na istotu do posledných minút na vlastnom piesočku proste nie je ich štýlom. Miláno taktiež nebude spokojné s bezgólovou remízou, ktorá v podstate nič nerieši. A ak sa AC pozrie na zničenie Interu na White Hart Lane v skupinovej fáze, radšej sa pokúsi rozhodnúť už doma.

Náš tip: Obe mužstvá v zápase skórujú [ kurz 1,72 na BetClic ]