Main Content

Futbal-ME-kval: Škrtel po výhre:"Sme šťastní, no cesta je ešte dlhá" (2)

pondelok, 13. október 2014 00:05 | Autor: TASR

Borisov 12. októbra (TASR) -

Ján Kozák, tréner SR (zdroj: RTVS): "Prvý polčas bol opatrný, domáci prehustili stred ihriska, hrali s piatimi obrancami a bolo ťažko sa presadiť. Škoda našich šancí, mali ich Kucka či Ďurica. Bolo to však ťažké. Cez polčas som hráčov nabádal, aby vzadu hrali na nulu, že Bielorusi musia vyhrať a otvoria hru. To sa aj potvrdilo. Dali sme gól, škoda, že sme inkasovali. Potom obaja chceli vyhrať zápas, ale záver bol so šťastným koncom pre nás. Hamšík ukázal veľkosť hráča a zaslúžene strelil dva góly."

Martin Škrtel, kapitán SR (zdroj: RTVS): "Zápas nebol asi najkrajší, ale toto je kvalifikácia, body sú najdôležitejšie. My sme získali tri a sme veľmi šťastní. Vedeli sme, že oni si už zakopnutie nemôžu dovoliť, no aj sme vedeli, že nebudú hrať hurá systém. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany a na protiútoky a sme šťastní, že sme strelili tri góly a podarilo sa nám to. Marek Hamšík ukázal, aký je dôležitý pre mužstvo. Kvalifikáciu sme začali dobre, nik nečakal, že po troch zápasoch budeme mať deväť bodov. Hráme ešte sedem zápasov, hráme ešte o 21 bodov a cesta na ME je ešte dlhá."

Ján Ďurica, stopér SR: "Ešte nehovorme o úspechu, musíme ísť krok za krokom. Úspechom bude až postup na šampionát, ale ten je ešte ďaleko. Poradujme sa teraz z tohto víťazstva a potom môžeme myslieť na Macedónsko."

Stanislav Šesták, autor tretieho gólu: "Pocity sú vynikajúce. Mali sme ťažký program a vyžrebovanie, aj vzhľadom na to je to vynikajúce. Adamovi som pred gólom kričal, aby mi loptu predĺžil a mne sa podarilo obstreliť brankára. Je to ako z ríše snov. Ak zvíťazíme nad Macedónskom, potom už to nevychádza inak, ako získať body z domácich zápasov a budeme tam, kde chceme byť."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie hlasy.