Main Content

Žampa chce úspech z tréningov pretaviť aj do Svetového pohára

piatok, 17. október 2014 09:16 | Autor: Silvia Petrašková

Žampa chce úspech z tréningov pretaviť aj do Svetového pohára
Žampa chce úspech z tréningov pretaviť aj do Svetového pohára | zdroj: © TASR

Nová lyžiarska sezóna už čochvíľa zaklope na dvere. V jej plnej tréningovej príprave sme pred niekoľkými dňami zastihli aj nášho slovenského reprezentanta v zjazdovom lyžovaní Adama Žampu, ktorý portálu sport7 aj napriek svojmu časovému nedostatku a nabitému tréningovému programu neodmietol krátky rozhovor.

Adam, ako sme si aj my mohli všimnúť v poslednom období naplno zarezávate v  tvrdom tréningovom procese. Kde všade ste ho už stihol absolvovať a čo všetko Vás v rámci neho v najbližších dňoch ešte čaká?

V lete sme mali prípravu na Novom Zélande a v Austrálii, teraz pokračujeme v rakúskom Pitztali a na budúci víkend sa to celé začne v Söldene.

Ani počas tréningovej záťaže však nezabúdate na svojich fanúšikov a zakaždým ich na svojom oficiálnom facebookovom profile potešíte zaujímavými fotografiami. Je pre Vás aj takýto moderný štýl spojenia s nimi dôležitý?

Určite na to nezabúdam, pretože ma to celkom baví podeliť sa s mojimi fanúšikmi o tvrdé tréningové dni, či zaujímavosti, ktoré by sa inde nedozvedeli, veď práve to ľudí zaujíma, preto som rozbehol aj blog v ktorom sa chystám pokračovať na mojej oficiálnej stránke adamzampa.com.

Vo Vašom foto zozname nechýbal v posledných dňoch ani menší futbalový pozdrav. Historické víťazstvo nad Španielskom bolo zrejme potešujúce aj pre Vás, ako a kde konkrétne ste si užívali tento atraktívny futbalový duel?

Je to naozaj skvelá reklama pre všetkých Slovákov a môžu byť na to hrdí. Ja som to sledoval tak, že som mal zapnutú telku a do toho som sa balil na sústredenie.

Späť k lyžovaniu. Vašu prípravu na novú sezónu ste si spestrili aj skutočne potešujúcimi víťazstvami na Novom Zélande. Šesť závodov, šesť víťazstiev sú zrejme dostatočným podnetom k zvýšeniu sebavedomia a potrebnej motivácie aj pred nadchádzajúcou sezónou...

Určite ma to potešilo, hlavne to, že sa mi podarilo vyjazdiť si super body na ďalšie dva roky a zaručiť si tak super štartové číslo na „svetáku“. Teraz je už len dôležité ostať zdravý a dostať do Svetového pohára to, čo dokazujem na tréningoch.

S akými ambíciami vstúpite do novej sezóny?

Tie ciele si vždy nechávam len v mojej hlave, ale ako som povedal, najdôležitejšie je ostať zdravý a potom mať šťastie. Ja sa budem snažiť dostať do pretekov v Svetovom pohári to čo viem zajazdiť v tréningoch a hlavne do oboch kôl.