Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 14. kola extraligy Bystrica - Košice (0:1)

piatok, 17. október 2014 21:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 14. kola extraligy Bystrica - Košice (0:1)

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Napriek prehre chcem chalanom poďakovať. Zápas mohol byť aj iný, podržal nás brankár Wiikman, starosti nám robili rýchli útočníci súpera. Našťastie šance nevyužili, mohli sme s výsledkom niečo urobiť, v tretej tretine sme si vytvorili aj pár možností. Nemáme sa za čo hanbiť, hrali sme prvýkrát doma, len nás mrzí, že sme nestrelili gól, bojovali sme však do konca a paradoxne sme prehrali vlastným gólom."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Zápas chudobný na góly nemusel byť, ak by sme v prvej tretine využili dva samostatné nájazdy, v druhej tretine ďalšiu obrovskú šancu a v tretej samostatný nájazd. V Banskej Bystrici sme chceli vyhrať, to sa nám podarilo, a to proti bojovnému a obetavému súperovi.

Mislav Rosandič, obranca B. Bystrice: "Nešťastný gól, puk ma trafil do brucha, strelil som si vlastný gól. Divákov sme nepotešili, no taký je hokej. Aj ľad nie je optimálny, je dosť mäkký, puk sa zastavuje. Rozmery ľadu sú iné, no mne to neprekáža. Košice potvrdili svoju silu, v defenzíve boli výborné."

Richard Jenčík, autor jediného gólu: "Bol to kuriózny gól, strela mi nevyšla, nešla ani do bránky, trafila domáceho hráča a puk sa ocitol v bránke. Bol to bojovný zápas, veľa sa jazdilo, brankári stáli pevne na svojom mieste. Vynovený štadión je oveľa krajší, mne sa páči, dobre sa tu hrá."