Main Content

Dnes šláger v Ríme, Barcelona a Manchester City potrebujú body

utorok, 21. október 2014 11:57 | Autor: Jakub Vaverka

Dnes šláger v Ríme, Barcelona a Manchester City potrebujú body
Dnes šláger v Ríme, Barcelona a Manchester City potrebujú body | zdroj: © TASR

Dnes a zajtra sa stretnú v Lige majstrov aj poslední súperi v skupinách, ktorí proti sebe ešte nenastúpili. Po dvoch odohraných kolách je na postupové diskusie ešte priskoro, ale v jednotlivých skupinách sa už osemfinalisti pomaly začínajú formovať.

SKUPINA E

V skupine E je prvý Bayern, ktorý má na konte šesť bodov. Dnes Bavori nastúpia proti výborne hrajúcemu AS Rím, ktorý naposledy uhral remízu v Manchestri so City (1-1). Práve duel vo večnom meste je šlágrom dnešného programu, Vlci si na veľkého favorita trúfajú. Na tento zápas sa Bayern naladil výhrou 6:0 nad Brémami, Rimania zdolali doma Chievo 3:0.

V druhom zápase uvidíme meranie síl medzi CSKA Moskva a Manchestrom City. Citizens musia bodovať naplno, ale v tvrdých ruských podmienkach to pre nich rozhodne nebude jednoduchá úloha. Cez víkend kanonier Aguero štyrmi gólmi zdolal Tottenham Hotspur, obuje si strelecké kopačky aj v Rusku?

SKUPINA F

V druhom kole si PSG poradilo s Barcelonou a vedie skupinu so štyrmi bodmi. Teraz čaká Parížanov cesta na Cyprus a odpisovaný APOEL. Niekdajší štvrťfinalista sa na Camp Nou dlho držal a prehral 0:1, s Ajaxom remizoval 1:1 a teraz by si rád zapísal prvé víťazstvo.

Barcelona po zaváhaní pod Eiffelovkou musí bezpodmienečne bodovať s Ajaxom Amsterdam naplno. Môžeme sa tešiť na zápas dvoch klubov, ktoré spája pojem totálny futbal a viaceré hviezdne mená ako Cruyff, Koeman, či Van Gaal. Favorit zápasu je jasný, ale Ajax kožu lacno nepredá.

SKUPINA G

Chelsea je vo svojej skupine jednoznačným favoritom, na konte má 4 body a nič iné ako plný bodový zisk si Mourinho a spol. nepripúšťajú ani proti slovinskému Mariboru. Šampión zo Slovinska si ide podľa vlastných slov zápas na Stamford Bridge užiť, ale rozhodne necestuje v porazeneckej nálade.

Schalke má na konte 2 body, Sporting 1, tento zápas bude jedným z najdôležitejších v boji o druhé postupové miesto. Miernym favoritom je nemecký celok, ale portugalský štýl futbalu v posledných rokoch v Európe slávil úspech.

SKUPINA H

Skupinu H vedú futbalisti Porta, ktorí naposledy vydolovali bod zo strateného zápasu so Šachťarom Donetsk. Na Estadio Dragao cestuje Athletic Bilbao, ktorý je od konca v auguste v hlbokej výsledkovej kríze. Chytia sa hrdí Baskovia práve v Portugalsku? Skôr nie, ako áno.

BATE je momentálne druhé, s bodovým náskokom na Šachťar Donetsk. V novej borisovskej aréne sa hrá súperom veľmi ťažko, očakáva sa búrlivá kulisa a domáci by bez minimálne jedného bodu ostať nemali.