Main Content

Lyžovanie: Schôdza ÚAD SLA odstavila šéfa Mersicha, Garaj počíta aj s dohrou

nedeľa, 19. október 2014 14:05 | Autor: TASR

Horný Smokovec 19. októbra (TASR) - Predsedu Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie Marina Mersicha odvolali v sobotu z funkcie. Urobili tak delegáti Mimoriadnej členskej schôdze ÚAD SLA, čo pre TASR potvrdil bývalý člen úsekového predsedníctva Ján Garaj. Nad legitímnosťou schôdze však visia pochybnosti.

"Včera na mimoriadnej členskej schôdzi ÚAD SLA bolo odvolané predsedníctvo ÚAD SLA, ktoré tvorili traja ľudia. Na tejto schôdzi bolo zároveň zvolené nové predsedníctvo, v ktorom sa novou šéfkou stala pani Monika Maršáleková, za seniorskú reprezentáciu bol zvolený Tomáš Žampa, za juniorský útvar Richard Ďurica, za žiakov Ján Garaj a za prípravku Dušan Poláček," informoval Garaj.

Mersich pritom pred pár dňami vydal stanovisko, v ktorom tvrdil, že sa schôdza nekoná. "Napriek predchádzajúcemu upozorneniu Predsedníctva UAD, že k zvolaniu MČS nedošlo, podpredseda UAD a ďalší organizátori schôdze pokračujú v tvrdeniach, že zvolané stretnutie je oficiálna schôdza UAD a jej zvolanie má oporu v stanovách SLA. Zavádzaním členov SLA, ale aj širokej verejnosti prostredníctvom médií, môže byť jednak poškodené meno SLA a jednak budú členovia SLA uvedení do omylu. KRK a právny zástupca SLA deklarujú, že nie je možné považovať odoslanú pozvánku za zvolanie MČS UAD a preto nebude mať žiadne právne a legitímne nároky na uznanie podľa platnej legislatívy a stanov SLA," píše sa v stanovisku, ktoré je stále uverejnené na webovej stránke asociácie.

Podľa Garaja ukáže ďalší priebeh udalostí, či schôdza bola platná alebo nie. "Asi budú ťahanice, ale takto to prejavila včera väčšina prítomných delegátov na mimoriadnej schôdzi, na ktorú som rozposlal pozvánky pre 196 delegátov podľa stanového kľúča. Prítomných bolo 126 delegátov, čo tvorilo 63,64 percenta pozvaných delegátov, takže bola to jasná nadpolovičná väčšina. A títo ľudia prejavili v hlasovaní takúto vôľu, čiže zmenu. Jedna zmena bola tá, že bolo odvolané trojčlenné predsedníctvo a druhá tá, že bolo zvolené päťčlenné predsedníctvo ÚAD. Zo 126 delegátov hlasovalo za odvolanie predsedníctva všetkých 126."